avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Incompatibilitate expert judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Incompatibilitate expert judiciar

Am calitatea de expert tehnic judiciar. Sunt numit de catre instanta de judecata expert intr-o cauza in care una dintere parate este si firma la care eu sunt angajat cu norma de baza, pe o functie ce nu are legatura cu calitatea de expert judiciar.
Intrebare: In aceaste situatie intervine starea de incompatibilitate pentru executarea expertizei dispuse de instanta? Daca raspunsul este afirmativ care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: Oprea Vasile , utilizator 12:06, 5 August 2011
Expertii pot fi recuzati pt. aceleasi motive ca si judecatorii, Unul dintre motive este si banuiala legitima ca ar fi sau ati putea fi partinitor in cauza, din pricina calitatii partilor(d-voastra, chiar daca nu lucrati ca expert la firma respectiva, moral, cel putin, se poate considera ca ati putea sa fiti partinitor fata de parata-firma) asa ca , dupa parerea mea, ar trebui sa va abtineti-chiar daca sunteti absolut corect si celeilalte parti n-o sa-i convina expertiza, faptul ca lucrati la firma parata, este un motiv de contestare a raportului de expertiza.Dar........
Solicitati inlocuirea.
Motivati va rog recomandarea!
Cod civil, Titlul IV art.27, pct.1si art.204 cod civil.
Deasemenea, am aratat ca si moral s-ar impune abtinerea.
Comentariul dvs. este subiectiv iar prevederile art. 27 se refera la grade de rudenie nu la relatii contractuale.
Nu cred ca exista institutia autorecuzarii pe criterii de moralitate.
Referitor la moralitate ar trebui sa stiti ca exista mai multe tipuri, nu cred ca principiile bazate pe moralitate fie ea: crestina, ateista, iudaica, musulmana, etc., primeaza legalitatii si justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)
Temei juridic recuzare expert tehnic judiciar MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN Sunt aparatorul unui asigurator care a fost chemat in instanta pentru plata unei despagubiri casco, anterior refuzata pe motiv ca circumstantele declarate nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un complet de judecata ? paumaria paumaria Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa ... (vezi toată discuția)