Buna ziua,
Am lucrat in 2011 patru luni pentru o firma apoi mi-am schimbat locul de munca. Vreau sa stiu cum pot avea o dovada a cartii de munca electronice pe cele 4 luni? Firma trebuia sa imi dea o adeverinta de vechime pe cele 4 luni atunci cand am plecat? Ce pot face pentru a obtine o dovada pentru cele 4 luni?
Mentionez ca am carte de munca de 3 ani dar vreau o dovada a vechimi de cand s-au introdus cartile electronice.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
solicitati societatii eliberarea unei adeverinte privind perioada lucrata. dovada perioadei lucrate o puteti face prin contractul individual de munca si decizia de incetare a activitatii
Da, la plecarea din societate acestia va pot elibera la solicitarea Dvs. o adeverinta din care sa reiasa data angajarii, data incetarii contractului si functia ocupata.
La adeverinta de vechime eliberata , in baza art.34 alin.5 C.mun. si a art.7 alin.3 din HG nr.161/2006, solicitati angajatorului sa va ataseze si o copie certificata conform cu orginalul de pe pagina/paginile din registrul de evidenta a salariatilor unde sunt mentionate inregistrarile referitoare la persoana dvs.