avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acte false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acte false

Va rog sa m-a ajutati! Am prezentat adev salariu fals la ambasada sua, m-au interogat dar in final m-au respins fiind declarat ineligibil pt viza temporara.Nu am primit interdictie pe viata. Problema este ca au inceput o ancheta privind pe colegii mei cu care am vrut sa calatoresc. Ei au vize pe 10 ani pe care am inteles ca vor sa le revoce. Intrebarea este daca continua o ancheta sau se opresc aici? Ce pedeapsa se primeste pt fals in acte? Nu s-a produs nici un prejudiciu... financiar.
Astept raspunsuri va rog!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:20, 28 Iulie 2011
Din punct de vedere penal, fapta dvs. poate fi incadrata, la prima vedere ca uz de fals, fiind incriminata de art. 291 C.pen. Acelasi articol prevede clar ca nu este nevoie de crearea unui prejudiciu, ci de producerea unei consecinte juridice.
Pedeapsa prevazuta de acelasi text de lege (in situatia pe care nu v-o doresc, de a fi condamnat pentru aceasta fapta :() este de la 3 luni la 3 ani, atunci cand inscrisul folosit este oficial si de la 3 luni la 2 ani sau amenda, atunci cand inscrisul este sub semnatura privata.
Pe de alta parte, este posibil sa nu se ffi facut o plangere penala impotriva dvs. Daca insa s-a formulat, va trebui sa incercati (cu ajutorul specializat al unui avocat), inlocuirea raspunderii penale de catre procuror si obtinerea unei amenzi administrative, invocind lipsa pericolului social (art. 11 alin.1 lit. b C.p.p. raportat la art.10 alin.1 lit. b indice 1 C.proc. pen. si la art.18 indice 1 C.pen.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemplu de aplicare a vcp in raport cu noul cod penal pentru infractiunea de inselaciune in conventii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Solutia pe scurt: 1. În baza art. 215 alin. 1, 2, 3 V. C. pen. ?i cu aplic. art. 5 C. pen. ?i art. 375 ?i 396 alin. 10 C.p.p., condamnă pe inculpatul N. P. ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot lua pt fals si uz de fals cyopy2000 cyopy2000 am lucrat intr-o firma de distributie dar nu eram platitcineva m-a invatat sa fec facturi pe citiva clienti nu am mai putut pune banii la loc si suntnchemat la ... (vezi toată discuția)
Incadrarea faptelor Nina1 Nina1 Buna ziua Ce implica art. 289, 290 raportat la art. 26 si art 291 cp? Care este pedeapsa ce se aplica pentru aceste incadrari? Cu stima (vezi toată discuția)