avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... MODIFICARE DOBANDA BANCA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

MODIFICARE DOBANDA BANCA

IN ANUL 2010 AM CUMP PRIN PROGRAMUL PRIMA CASA UN APARTAMENT.
AS DORI SA STIU CAT E DE LEGAL CA IN 2011 BANCA SA IMI TRIMITA HARTIE OFICIALA CA MI S-A MODIFICAT RATA,ATATA TIMP CAT IN LEGE SCRIE CLAR CA RATA E FIXA+EURIBOR3M
EXISTA IN SIBIU UN AVOCAT SPECIALIZAT IN ACEST DOMENIU?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:10, 13 Septembrie 2011
Dobanda dvs. este compusa din marja bancii (care este fixa) + dobanda Euribor la 3 luni (care este variabla). A crescut Euriborul, deci s-a modificat si cuantumul ratei dvs.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Happyend, utilizator
BCE a decis cresterea ratei de referinta a EUROBOR si deci automat, la urmatoarea data de stabilire a EURIBOR (bancile din romania au termenul la 3 luni) dobanda stabilita in euribor creste.

Exemplu: EuroBor era la 1 decembrie 2010 1,026% iar in septembrie 2011 era 1,528%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)
Ing 2 marje fixe sau hotie georgeck georgeck buna ziua, conform aticolului din zf. de azi ING are o formula transpatrenta de calcul a dobanzii cu 2 marje fixe. Este legala aceasta marje?.In contractul pe ... (vezi toată discuția)