avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata factura cu card personal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata factura cu card personal

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de plata unor facturi pe firma efectuate cu cardul personal.
Situatia este urmatoare: Firma noastra isi face reclama pe google addwords, plata pentru aceste servicii de publicitate se poate face(pentru Romania) doar cu un card de tip VISA, firma nu are acest tip de card si nici nu se prevede prea curand(lucram cu [editat de admin] unde nu este disponibil cardul pe contul curent).
Intrebarea este: daca se pot introduce in contabilitate aceste facturi(plati) daca s-au efectuat cu cardul personal al administratorului?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
Faceti o dispozitie de plata catre Administrator (atasati si dovada platii cu cardul personal) si le inregistrati asa.
Parerea mea este alta. Corect ar fi sa se inregistreze prima data creditarea societatii de catre administrator, pe baza platilor efectuate, apoi sa se inregistreze si restituirea banilor catre acesta. Pentru ca trebuie evidentiata separat si plata furnizorului. Astept si parerea altor colegi.
Eu as merge pe decont de cheltuieli.
Eu sunt de acord cu violetanuky.
Parerea mea este sa se faca un decont de cheltuieli si banii sa i se plateasca administratorului din casierie pe baza unei dispozitii de plata.
Eu vad aceste plati cu cadrul personal ca si cum as plati din portofel bunuri sau servicii in interes de firma (de ex un timbru fiscal, taxi) dupa care imi fac un decont si scot banii din casierie prin 542.
nu va suparati ca va zic, eu nu sunt contabil, dar cum "parerea mea este ca..."? nu ne intereseaza parerile diferitelor persoane, chiar contabili fiind, ci legea. ce spune legea despre acest lucru? de preferat si un articol ca sa ne lamurim.

spor si veselie

Alte discuții în legătură

Platile mai multor facturi la furnizori, cu un card personal al administratorului FIGAN2FIGAN FIGAN2FIGAN S-au platit mai multe facturi la furnizori cu cardul personal al administratorului. Cum pot face inregistrarea in contabilitate corect? dar nu am extras . Ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata cu card credit georgiapopa georgiapopa Buna ziua. Vreau sa va intreb cum se inregistreaza o plata , pe firma, cu cardul de credit. Am achizitionat ceva de la un furnizor, la factura s-a atasat ... (vezi toată discuția)