Buna ziua! Am si eu o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru:
pana astazi am fost angajata unei societati comerciale avand functia de casier, din motive economice societatea a fost nevoita sa inchida filiala la care lucram eu si inca alti 32 de angajati. Evident in urma acestora noi toti am ramas fara loc de munca, dar in urmatoarele conditii: ni s-a spus ca avand in vedere legislatia in vigoare in cazul nostru nu poate fi vorba de o concediere colectiva ci de una individuala cu desfiintarea postului, concediere in urma careia noi vom beneficia de 3 salarii brute si de posibilitatea de a lua somaj timp de 1 an de zile, sau daca suntem de acord sa incetam activitatea conform art.55 lit.b din Codul Muncii ne-au promis 3 salarii brute compensatorii si inca o suma de bani bonus (echivalentul somajului pe 1 an de zile). Bineinteles ca noi am fost de acord toti si am semnat pentru desfacerea contractului cu acordul partilor. Ceea ce avem noi acum la mana este o decizie de incetare a CIM, si si o notificare semnata si de Directorul de RU in care specifica exact suma de bani de care vom beneficia in urma incetarii activitatii.
Intrebarea mea este daca are vreo valoare aceasta hartie si daca intr-adevar vom primi ceva din tot ce ne-au promis?
Va multumesc foarte mult pentru atentia acordata si astept va rog raspunsurile dumneavoastra!
Ati fost pacaliti.Daca ati semnat incetarea cim prin art.55 lit.b,inseamna doar ca aceasta incetare a intervenit prin acordul partilor-amiabil.Si atat.
De somaj am inteles ca nu vom beneficia, ca aceasta a fost oferta lor sa renuntam la somaj sa semnam incetarea prin acordul partilor si sa primim in schimb cele 3 salarii si acea indemnizatie reprezentand valoarea somajului pe 12 luni. Si chiar nu se poate face nimic? Nu putem contesta nicaieri aceasta decizie? Ce e drept mereu au fost corecti in ceea ce priveste salariatii si plata noastra.