Va rog din suflet sa imi spuna si mie cine stie cat sunt de bune cartile de la Nomina Lex, daca merita investitia sau tot mai bn de pe tratate se invata...Va multumesc anticipat si daca doriti sa imi mai impartasiti din experienta examenului astept cu mare interes
Personal,nu recomand sintezele de la Nomina decat pentru recapitualrea finala. Pentru un studiu mai aprofundat,tot mai bune sunt tratatele,desi acum nu prea mai este timp de ele (asta daca doriti sa sustineti examenul de admitere in barou anul acesta). Daca nu,luati si invatati din trate+coduri si lasati sintezele pentru ultima suta de metri.
Insa avand in vedere noua modalitate de examinare (proba 1-test grila cu 100 de intrebari,proba care este eliminatorie si proba 2-Proba teoretica, cu caracter aplicativ ce consta în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunostintelor teoretice),nu stiu in ce masura mai sunt utile sintezele. ;)
"a doua etapă constă în susţinerea unei probe teoretice şi cu caracter
aplicativ (aplicaţie practică) la următoarele discipline:
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.
(...)
Proba teoretică, cu caracter aplicativ, constă în rezolvarea unor cazuri practice
pe baza cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor. Notarea se va realiza pentru fiecare disciplină în parte, cu note de la 1 la 10. Vor fi declaraţi admişi candidaţii care vor obţine cel puţin nota 5,00 la fiecare disciplină în parte şi o medie generală de cel puţin 7,00."
Admitere barou 2012
kiatra
buna,
am creat acest topic pentru a avea un suport de discutie pentru examenul de barou din 2012 , fie ca va fi o sesiune de primavara sau doar una de ... (vezi toată discuția)