avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog lamuriri drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog lamuriri drept civil

buna ziua!
am semnat o chitanta de mana pentru vanzarea unei case la sfarsitul anului 2009. am primit un avans (aproximativ jumatate din suma). Urma sa rezolv actele casei si sa primesc restul banilor, semnand actul autentic de vanzare cumparare. Cumparatorul s-a mutat in casa, nu a mai vrut sa achite restul banilor, ne-am notificat reciproc cateva luni de zile, iar acum dupa un an de sedere in casa, observ ca se muta. mie nu mi-a spus nimic. ma gandesc ca urmeaza sa fiu actionat in judecata, mai ales ca a spus acest lucru mai multor persoane.
Intrebarea mea este daca intru in casa dupa ce pleaca definitiv ce se intampla sau exista vreo procedura legala pentru acest caz? Pun aceste intrebari pentru ca am impresia ca nu ma va anunta atunci cand iese din casa si nu imi va da cheile.Ce sanse are in instanta sa anuleze precontractul de v/c? Banuiesc ca asta vrea!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:15, 6 Octombrie 2011
Pai Chitanta de mana este pre contractul? De ce nu ati incheiat un antecontract de vanzare cumparare care putea fi notat si in cf, cu clauze Clare, pe baza carora puteati sa cereti executarea obligatiei, adica incheierea unui contract de vanzare cumparare, dupa notificari si dupa absenta cumparatorului sau refuzul acestuia de a se prezenta la semnarea contractului, il puteati actiona in instanta, ca instanta sa dea o hotarare care sa Tina loc de contract de vanzare cumparare.

De ce ati ales aceasta varianta? Care nu este tocmai orthodoxa?
ati incheiat antecontract de vanzare-cumparare la notariat? o chitanta de mana nu produce efecte juridice incat sa ii dea dreptul sa se mute in casa. nu are niciun drept sa stea in casa dvs.
m-a chemat in judecata, mai exact rezolutiune contract. Cat dureaza un asemenea proces si care sunt sansele cumparatorului de a castiga procesul. Vrea inapoi avansul, investitiile si dobanzi:)). Cheia de la casa nu mi-a predat-o. A disparut pur si simplu. Mi-a lasat o factura de electricitate de vreo 450 de lei
chitanta de mana are valoarea unui antecontract .
antecontractul este valabil daca este incheiat sub semnatura privata , nu este necesara incheierea lui la notar pt ca antecontractul nu transfera dreptul de proprietate ci creeaza doar o abigatie de a face in sarcina vanzatorului.

Sansa cumparatorului de a rezilia un asemenea act , sta in reusita lui de a dovedi ca din vina dvs. nu s-a putut incheia contractul de v-c pana la aceasta data.
Dvs puteti depune intampinare si cerere reconventionala pt a cere chiria pt toata aceasta perioada.
Cititi si mesajul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare teren extravilan popmari popmari Buna ziua, Am cumparat unn teren extravilan ocazie in care am incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana , avand si martori. Ne-am inteles sa ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)