avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculare pensie

Mama mea a depus dosar de pensionare la care a atasat si adeverinte de la locurile de munca cu sporurile si veniturile realizate . In adeverinta sunt luni in care nu scrie venitul realizat si sporurile deoarece nu s-au gasit in arhiva statele de plata. Totusi, pentru lunile pentru care nu s-au gasit in arhiva statele de plata, se regaseste in carnetul de munca salariul tarifar lunar. Problema este ca la stabilirea cuantumului pensiei aceste luni nu au fost luate in calcul. Intrebarea mea este daca exista lege care sa reglementeze procedura in aceste situatii. Adica nu ar fi trebuit sa ia in calcul si acele luni.Mama nu are nicio vina ca nu s-au gasit acele state de plata.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:51, 13 August 2011
In Anexa 15 la HG 237/2011 pt. aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 o sa gasiti sporurile care au facut parte din baza de calcul a pensiilor inainte de 01.04.2001.
Problema este ca mama dvs. a depus la casa de pensii si carnetul de munca si adeverinte cu venituri pentru perioade deja inscrise in carnetul de munca.

Adeverintele trebuie sa completeze inscrierile din carnetul de munca, nu sa le inlocuiasca. Asta pe de o parte! Pe de alta parte, casa de pensii nu poate sa valorifice numai veniturile cele mai mari din carnet si din adeverinte. Fie valorifica veniturile din carnetul de munca, fie le valorifica pe cele din adeverinte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)
Calcularea punctelor de pensie Sunt pensionar, iar la calcularea punctelor de pensie s-a luat in calcul salariul tarifar si nu cel brut, asa cum pervede L.19/2000. Art. 164(1) din ... (vezi toată discuția)