avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ar trebui procedat? Cetatean strain cumpara marfa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ar trebui procedat? Cetatean strain cumpara marfa din Romania

Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Un cumnat de-al meu care lucreaza in Italia,are un prieten italian care a dorit sa isi cumpere tamplarie de pvc din tara de la noi,aceasta fiin mai ieftina decat la ei.Eu le-am prezentat cateva oferte,au ales una din ele si mi-au trimis bani ca sa pot plati un avans.Contractul cu firma l-am incheiat pe numele meu,maine trebuie sa ridic tamplaria si sa platesc restul de bani.Acum problema se pune asa:o data ce factura este pe numele meu ,vor putea ei sa scoata tamplaria din tara fara a avea probleme la vama?trebuie incheiat vreun act intre mine si ei prin care sa le predau tamplaria sau cum se procedeaza?Se mai poate elibera factura direct pe numele italianului sau cumnatului,avand in vedere ca s-a eliberat chitanta ptr avans pe numele meu?Nu stiu cum se procedeaza in aceasta situatie si mi-ar fi de ajutor orice informatie in legatura cu acest caz.Multumesc din inima celor care ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 13:53, 13 August 2008
Normal era ca factura sa fie pe numele cetateanului italian. Da intradevar la vama trebuie arata provenienta bunului. In consecinta va recomand sa incheiati actele pe numele cetateanului italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil pe teritoriul romaniei ally1989 ally1989 Buna ziua. Mama mea,recasatorita In Italia cu un cetatean italian prin \"separazione dei beni\", avand si dubla cetatenie doreste sa cumpere un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina nemmy nemmy buna seara.vreau sa cumpar o masina sh din italia gasita de fratele meu la un proprietar italian mercedes a 160 din 1999.as vrea sa stiu si eu procedura pt ... (vezi toată discuția)