avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa CIC

Buna ziua,
momentan ma aflu in CIC pana pe 29 sept, cand copilul implineste 2 ani. Din aprilie departamentul in care lucram s-a desfiintat datorita modificarii organigramei. Mi s-a propus sa particip la un concurs intern pentru un post similar, aflat insa in alta localitate. Am refuzat in scris.In aceste conditii am fost instiintata ca la revenirea din CIC intru in perioada de preaviz si apoi primesc decizia de concediere. Este corect? nu mai sunt valabile cele 6 luni in care nu pot fi concediata? ce as putea sa fac? Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 29 Iulie 2011
Daca postul a fost restructurat si ati refuzat alt post nu aveti ce sa faceti, intrati in somaj pana gasiti alt loc de munca. Cele 6 luni erau restrictie pentru concediere in cazul necorespunderii profesionale.
Da, este corect cum a procedat angajatorul dvs ... termenul de 6 luni era prevazut de fostu CCMN si numai pentru necorespundere profesioanala, pentru alte motive se putea dispune concedierea.
In prezent, persoanele care revin din CCC si carora le sunt incidente prevederile oUG nr.148/2005 pot fi concediate la revenirea din CCC imediat. Singura restrictie ar fi o prevedere contrara in ccm aplicabil angajatorului.
dar in cazul meu....?
Am o situatie dificila va rog un sfat:
Am 4 angajate in CCC...activitatea societatii s-a restrans drastic si am desfiintat foarte multe posturi ,intrebarea mea este:
1.Cand le instiintez pe aceste fete de desfiintarea posturilor lor daca initial una ar trebui sa reinceapa activitatea in 06.09.2011, iar celelalte 08.12.2011,18.02.20112,06.03.2012.
Multumesc!

Este o situatie simpla: legal asteptati sa reia activitatea si ii inaintati preavizul. Prieteneste le puteti comunica verbal oricand situatia, poate pana la incetarea CCC isi vor gasi un nou loc de munca.
mirusaby a scris:

dar in cazul meu....?
Am o situatie dificila va rog un sfat:
Am 4 angajate in CCC...activitatea societatii s-a restrans drastic si am desfiintat foarte multe posturi ,intrebarea mea este:
1.Cand le instiintez pe aceste fete de desfiintarea posturilor lor daca initial una ar trebui sa reinceapa activitatea in 06.09.2011, iar celelalte 08.12.2011,18.02.20112,06.03.2012.
Multumesc!

Le puteti instiinta si acum ca posturile ocupate au fost desfiintate , urmand ca la terminarea CCC sa intre in perioada de preaviz de minim 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc -cum instiintez desf.postului mirusaby mirusaby Buna ziua, Am o situatie dificila va rog un sfat: Am 4 angajate in CCC...activitatea societatii s-a restrans drastic si am desfiintat foarte multe posturi ... (vezi toată discuția)
Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil andreiuta andreiuta Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)