avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la propria firma.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la propria firma.

Am infiintat anul acesta o firma de organizari evenimente si as dori sa-mi bag cartea de munca pe firma.Sincera sa fiu ma sperie gandul,pt ca nu stiu exact cat trebiue sa platesc lunar statului,ca angajator si angajat.De exemplu,la un salariu net de 1.000 ron,cat si ce revine statului?Va rog mult sa-mi explicati si mie,ca sunt tare nelamurita.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:22, 13 August 2008
Intrebarea dvs. ma face sa cred ca sunteti incepatoare. Ati pornit la un drum fara sa stiti prea bine ce va asteapta, din punct de vedere economico-financiar. Dar nu-i nimic, se poate invata.
Daca vreti sa faceti o treaba buna (si legala, in acelasi timp) cereti ajutorul unui contabil care va va raspunde la toate intrebarile si va va face si actele necesare. Raspunsurile noastre s-ar putea sa va deruteze si mai mult.
Va doresc succes!
singurul impediment legal, in cazul unui srl este acela ca nu va puteti agnaja daca sunteti asociat unic. Totalul taxelor pe care le ve-ti plati sunt undeva la 55-65% din salariu. Daca aveti nevoie de un contabil autoriza, recomand t: www.[editat].ro
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
ContSters20980, utilizator
Am o contabila,autorizata si ea,dar e destul de ocupata,se pare,sa stea sa-mi explice mie ce si cum.Fiind la inceput,logic ca sunt incepatoare,asa cum spunea dl de dinainte,si cand nimeni nu are timp sa-ti explice....Singura e mai greuSuntem 2 asociati la firma,eu detin 25% din firma.Orice informatie pt mine e pretioasa,asa ca va multumesc mult.
accounting a scris:
singurul impediment legal, in cazul unui srl este acela ca nu va puteti agnaja daca sunteti asociat unic.

Sunteti gresit informat(a). Art. 196^1 din legea 31/1990 e foarte clar:

Art. 196^1 - (1) În cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii.

(2) Asociatul unic va consemna de îndată, în scris, orice decizie adoptată în conformitate cu alin. (1).

(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.

(4) Dispoziţiile privitoare la administrarea societăţilor pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată, indiferent dacă sunt sau nu supuse obligaţiei de auditare.


:offtopic: Publicitatea pe forum este interzisa, va rog sa respectati regulamentul de postare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate pt anul 2018 carmengeorgescu carmengeorgescu Am o societate cu un singur asociat are stoc de marfa , are ajutoare financiare pt a plati chiria pe spatiul in care a functionat , de la 01.11.2018 a incetat ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cu contabilitatea la srl? sierra sierra Urmeaza sa infiintez un SRL ca asociat unic-administrator, ca sa-mi deschid un magazin de bijuterii din metale pretioase. Probabil ca in primele 8 luni nu voi ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant ong neutra neutra Am avut astazi surpriza neplacuta de a mi se refuza primirea bilantului pentru ONG la finante pe motiv ca nu am dreptul sa semnez ca director economic. Sunt ... (vezi toată discuția)