avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare societate pt anul 2018
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare societate pt anul 2018

Am o societate cu un singur asociat are stoc de marfa , are ajutoare financiare pt a plati chiria pe spatiul in care a functionat , de la 01.11.2018 a incetat activitatea dar nu s-a facut nimic vreau sa stiu ce pasi trebuie urmati , ordinea , declaratii care trebiue fac ute . Mentionez ca nu are datorii la stat si nici la alte societati a achitat tot.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: carmengeorgescu , utilizator 10:18, 22 Februarie 2019
Trebuie sa vedeti in primul rand ce e cu "ajutoare financiare pt a plati chiria pe spatiul in care a functionat". Adca daca nu cumva apar conditii din partea celor care v-au dat finantarea, prin care va impun un anuit nuar de luni de functinare, aci altfel v cer banii inapi. Deci de la ei sa aflati detalii.
Apoi pentru anul trecut va trebui sa apelati la un contabil autorizat membru ceccar sau la contabilul cu care ati lucrat in nod curent, care sa va intocmeasca si sa va semneze bilantul contabil pentru anul 2018, care apoi trebuie aprobat in adunarea generala a srl si depus la finante. Deci acest bilant este separat fata de cel care vi-l va intocmi si semna pentru lichidarea firmei.
In legatura cu stocul de marfa. Nu stiu daca srl-ul a avut activitate de comert sau de productie.
Trebuie sa vedeti daca cumva nu puteti sa vindeti catre alta firma la pretul dumneavoastra de achizitie acea marfa din stoc, pentru mai recupera ceva. Altfel veti ramane cu ea si se va transfera pe persoana fizica a asociatului cand se va face repartizarea activului ramas.
Inainte de a incepe procedura de mai jos de la registrul comertului, trebuie sa inchideti toate contractele cu firmele de utilitati si cu alti furnizori, daca e cazul, si sa apelati la firma care sa va scoata memoria fiscala si sa depuna actele la finante pentru a va defiscalia casa de marcat, daca ati avut asa ceva.
In rest va rog sa cititi a adresa urmatoare tot ce trebuie sa faceti pentru dizolvarea si lichidarea simultana a srl-lui [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
george-neagu, moderator
firma a reziliat contractul de inchiriere avea ca obiect optica medicala si nu vrea nimeni sa-i cumpere marfa ramasa este asociat unic si va rog sa-mi aratati din punc de vedere contabil ce trebuie sa cfac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate carmengeorgescu carmengeorgescu Societate cu un asociat , neplatitoare de tva ,stoc marfa nevandabila cu pierderi din inchiriere spatiu punc de lucru doresc da stiu cum se fac inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare societate cu stoc marfa starcopit starcopit Sunt in faza de radiere a unei mici firme (srl) care din 2009 nu a mai avut nici un fel de activitate fiind suspendata iar apoi lichidata in vederea ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara-pot vinde stocul? ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog din suflet colegii mai experimentati sa ma indrume si pe mine: un SRL cu 2 asociati intra in dizolvare cu lichidare voluntara fara numire de ... (vezi toată discuția)