Buna ziua,pe data de 09.04.2011 am condus o motocicleta cu numerele provizorii expirate,mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a suspendat permisul de conducere ,primind in schimb dovada inlocuitoare,cu drept de prelungire la 20 de zile.
PE data de 10.07.2011,mi s-a solutionat dosarul,am primit NUP si o amenda administrativa de 300 lei,insa am ramas cu permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile cu testare obligatorie.
Inainte de solutionarea dosarului am depus cerere pentru prelungirea dovezii,intre timp s-a solutionat dosarul si am facut prostia de a muta motocicleta 50 de metrii pe un drum public,fiind oprit de politia rutiera,care mi-a anulat dovada si mi-a inlocuit-o cu una fara drept de circulatie si deasemenea mi se va deschide un al doilea dosar penal.
Conform art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002 as primi inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda ,iar conform Art.114. alin.1 din O.U.G 195/2002 s-ar dispune anularea permisului,fapt care nu ma deranjeaza pentru ca astfel pot sa fac iar scoala de soferi.
Ce alte pedepse mi s-ar mai putea aplica avand in vedere infractiunea pe care am comis-o,si ce as putea sa fac pentru a obtine anularea permisului de conducere?
E adevarat ca daca vi se anuleaza permisul puteti face iar scoala de soferi, problema e ca daca in urma noului dosar veti primi o pedeapsa cu suspendare (probabil ca asta se va intampla), veti obtine permisul la 1 an dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Avand in vedere ca in solutionarea celuilalt dosar penal procurorul a dispus ca nu reprezint un pericol social , ca doar am "Omis " sa verific valabilitatea numerelor provizorii,ca nu am lovit pe nimeni in timpul deplasarii mele si sa nu intentionam sa o conduc fara permis ci doar sa o mut 50 de metrii pana la garaj pentru a-i schimba placutele de frana ,mi-am recunoscut fapta in procesul verbal, nu pot face o cerere la procuror prin care sa-i explic toate aceste lucruri si sa cer clementa,mai ales ca nu stiam ca daca dovada e in curs de procesare nu ai voie sa circuli pe drumurile publice?
Ce-i 50 metri ia-i parcurs pe motocicleta, sau, pe linga ia cu motoru oprit ? Scuzama ca te intreb, e o diferenta mare si daca ai martori ca la a 2 oprire duceai motocicleta de ghidoncu motoru oprit
Problema este ca icercati sa solicitati clementa dupa ce ati repetat aceeasi abatere. Nu cred ca o veti mai primi. Acum va trebui sa asteptati rezultatul sentintei judecatoresti.