În urmă cu câțiva ani am primit prin testament de la un unchi, care nu avea copii și nu a fost căsătorit niciodată, casa și pământul. După moartea lui am fost la primărie și am întrebat ce trebuie să facem să trecem totul pe numele nostru pe titlul de proprietate. Însă cei de la primărie ne-au cerut copie de pe testament și ne-au zis că nu mai trebuie modificat titlul unchiului pt.că testamentul ține loc de act de proprietate.
Întrebarea este, dacă este corect ce mi-au zis cei de la primărie, dacă nu, atunci ce trebuie să facem?
Testamentul este un act pt cauza de moarte, adica isi produce efectele la moartea testatorului, insa in niciun caz nu tine loc de act de proprietate. Deschideti succesiunea dupa unchiul dvs prezentandu va la notarul din circumscriptia in care unchiul dvs si a avut ultimul domiciliu, impreuna cu certificatul de deces al acestuia, cartea de identitate a dvs, actele de proprietate ale unchiului si doi martori care l au cunoscut pe unchi si care vor declara ca la data decesului unchiul nu era casatorit, nu a avut copii firesti sau adoptati si nu mai are vreo alta ruda cu vocatie succesorala, frati, parinti, nepoti de frati, unchi, matusi, pana la gradul 4 inclusiv. In urma dezbaterii succesiunii se va elibera certificatul de mostenitor si cu acesta faceti dovada ca veti fi continuatorul unchiului dvs.
Succesiune .
mfrincu
mama si sora ei erau mostenitoare pe casa si terenul aferent (au locuit impreuna in acelasi imobil). In 2010 a murit matusa mea (care lasase un testament ... (vezi toată discuția)