avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat amenintat de angajator desi este in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat amenintat de angajator desi este in perioada de preaviz

d
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
elisaVA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 18:00, 13 August 2008
Imi pare rau ca treceti prin asa ceva. Demisia este un act unilateral al angajatului, nu trebuie acceptata/aprobata de catre angajator. Acesta poate numai sa va oblige sa respectati un preaviz de 15 zile calendaristice. In legatura cu neinregistrarea demisiei trebuie sa puteti proba depunerea ei prin orice mijloc de proba: martori, confirmare postala, nr. de inregistrare. Si pe viitor tineti minte ca cererile se fac in dublu exemplar pentru a va pastra si dvs unul. .
Raportat la numerele de telefon date clientelor, ar trebui sa verificati daca aveti inserata in CIM clauza de neconcurenta. in acest caz angajatorul v-ar putea actiona in instanta, dar in acelasi timp ar trebui sa va plateasca si indemnizatie pentru respectarea clauzei de neconcurenta. Ceea ce cred ca nu e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta cristina69 cristina69 Buna dimineata . Va rog sa imi spuneti daca intr-un act aditional cu clauza de neconcurenta incheiat la un CIM-ul unui angajat este legala urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)
Preaviz platit? prichindelisor prichindelisor In cazul demisiei conf art. 79, aliniatul 4, angajatorul poate refuza plata preavizului? Exista CIM in care este specificat ca angajatul isi poate da demisia ... (vezi toată discuția)