avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta

Buna dimineata . Va rog sa imi spuneti daca intr-un act aditional cu clauza de neconcurenta incheiat la un CIM-ul unui angajat este legala urmatoarea clauza:
,, Salariatul isi da acordul ca Angajatorul , persoana juridica sa denunte prezentul act aditional cu clauza de neconcurenta, in mod unilateral, fara termen de preaviz, in orice moment, pana la data incetarii CIM incheiet de catre Salariat cu angajatorul. Denuntarea se va face prin comunicarea catre salariat a unei notificari, fara a fi necesara nici o alta formalitate".Nu ar trebui sa existe un preaviz?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 10:13, 8 Noiembrie 2013
Denuntarea clauzei se poate face si fara a exista un preaviz. In general, in practica uzitata, acest fapt sa face cu cel putin o anumita perioada de timp inainte.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva in actul aditional de munca? amnine amnine Buna ziua, Cu ceva timp in urma, am fost pus sa semnez un act aditional, practic de neconcurenta, in care este prezenta urmatorul articol: \\"Salariatul ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare adela1978 adela1978 Am un act aditional cu clauza de neconcurenta; dupa incetarea CIM nu am lucrat in domenii concurente, le-am cerut executarea actului aditional, nu au executat ... (vezi toată discuția)
Clauza de stabilitate - la limita legalitatii sau ilegala? dragos_vlaicu dragos_vlaicu Buna ziua, Incerc sa lamuresc anumite aspecte legate de noile modificari aduse CIM din cadrul firmei unde lucrez. Ni s-a introdus de cateva luni o noua ... (vezi toată discuția)