avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plati prin banca ,,fictive\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plati prin banca ,,fictive"

am cumparat pe societatea care o detin un spatiu comercial de la alta soc. comerciala, iar in schimb eu ca persoana fizica i-am vandut administratorului celeilalte societati un autoturism. Pentru a stinge datoriile, societatea mea a platit prin banca o suma de bani societatii vanzatoare ca, contravaloare spatiu comercial, iar administratorul caruia i-am vandut auto mi-a platit mie ca persoana fizica, prin banca o suma de bani contravaloare auto. Aceste plati s-au facut in mod repetat, pana la achitarea intregii valori, avand in vedere ca pretul a fost mare si nu detineam suma intreaga.Astfel, am inchis in contabilitate datoria pentru imobil, iar admin. celeilalte sc si-a achitat auto. Un expert contabil a concis ca platile prin banca au fost fictive, deoarece nu s-a facut o singura plata ci prin rostogolirea unei sume prin conturile sc si ale admin acestora. Toate platile au fost facute cu OP, iar pentru vanzarile mai sus mentionate au fost intocmite acte notariale. Este legala aseasta concluzie a expertului?? Va mentionez ca alti 3 experti au considerat platile corecte. Ce se poate face daca instanta tine cont de aceasta expertiza?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:34, 29 Iulie 2011
Nu cred ca este corecta concluzia. Daca sumele, in total, corespund cu sumele intelese initial, nu va unde ar fi vreo problema ca s-au efetuat intr-un regim de rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare incident plata op - persoana juridica sethm1980 sethm1980 Se da situatia urmatoare. Eu, reprezentant al SC X SRL emit un OP la termen pentru o anumita suma datorata, contravaloare la firma Y.Cu 3 zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Succesorul persoanei juridice radiate? DanyD DanyD Doua societati comerciale incheie un contract de v-c materiale de constructii. Pentru garantarea sumei reprezentand c/v marfa a fost incheiat IN FORMA ... (vezi toată discuția)
Separare firma andrei cristi andrei cristi Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea privinta:#-o:( In anul 2007 sotia mea si sotia unui coleg de al meu (noi doi suntem cadre militare si nu putem ... (vezi toată discuția)