avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

pentru a obtine indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani trebuie sa ai 12 luni cotizate la stat, dar trebuie sa fie la o singura societate si fara intrerupere sau se poate de la 2 locuri de munca la care am fost angajata da cu intrerupere? de ex. sunt angajata din 01.12.2010 la o societate si trebuie sa nasc pe sfarsit de noiembrie dar mai am angajari la alte societati inante numai cu intrerupare.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 29 Iulie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.
3. Indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de plata impozitelor si cotizatiilor ci numai de obrtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii.
4. Indemnizatiei pentru CCC se calculeaza prin aplicarea procentului de 75% asupra tuturor veniturilor impozabile (de la toate locurile de munca) din cele 12 luni eligibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract per.determ. si laura20 laura20 Buna ziua, Am o problema si sper sa gasesc aici sfaturi utile. La actuala firma unde lucrez am contract pe perioada determinata de 3 luni si am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor - indemnizatii Alexandra_H Alexandra_H Buna ziua, sunt o viitoare mamica de gemeni si recunosc ca nu am deloc informatii pana in prezent, privind drepturile pe care le voi avea dupa ce voi naste. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! Fratele meu, are o fetita nascuta pe data de: 07.08.2009, pt. care a beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului el, deorece sotia sa nu ... (vezi toată discuția)