avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ultima pensie a decedatului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ultima pensie a decedatului

Buna ziua! In cursul lunii iunie (12 iunie 2011) bunicul meu a decedat, eu fiind singura mostenitoare (tatal meu-unicul fiu al bunicilor mei- a decedat in urma cu 3 ani,iar bunica mea in urma cu 15 ani). Am incercat cu aprox. 2 saptamani dupa decesul sau sa ridic ultima pensie,insa mi s-a zis ca am nevoie de certificatul de mostenitor. Am dezbatut succesiunea,am fost intrebata daca bunicul meu avea conturi bancare sau alti bani depozitati la CEC,am spus ca singurul bun material pe care trebuie sa il ridic este pensia,mi s-a zis ca pensia nu intra in bunurile mobile si ca ,fiind singura mostenitoare directa (tatal meu fiind decedat) mi se va da. Am fost la Casa de Pensii sector 6 in cursul zilei de 29 iulie 2011 pentru a ridica pensia bunicului in baza certificatului de mostenitor,insa am fost refuzata ,motivul fiind acela ca certificatul de succesiune "nu este bun" deoarece scria ca "nu au fost declarate bunuri mobile". Am vorbit cu dna. Notar care mi-a zis ca este un abuz si ca nu imi poate da un Certificat suplimentar decat in baza unei adrese de la CASA de Pensii sector 6,insa cei de la CAsa de Pensii mi-au zis ca au nevoie de o cerere de la dna. Notar pentru a face adresa. Dupa ce m-au plimbat o zi intreaga de la unul la celalalt ,am ajuns la Casa de pensii sector 6 cu cererea si mi s-a zis ca dnul. Director nu poate semna adresa catre dna. Notar decat cel mai devreme peste 7 zile (nu era in concediu,insa este "este foarte ocupat").
Intrebarea mea este : este legal sa mi se dea pensia in baza certificatului de mostenitor pe care il am,avand in vedere ca tatal meu a decedat si nu o poate ridica sau cei de la Casa de pensii au dreptate si trebuia prevazuta pensia ca bun mobil pentru a o putea ridica?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:24, 29 Iulie 2011
Da! Este legal sa vi se dea pensia in baza certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna ziua as dori sa ma ajutati inca la o problema si anume faptul doresc sa vad ce drept as avea dupa tatal meu care a decedat,fiind unica si singura sa ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la contul bancar al bunicului decedat Biancyl Biancyl Buna ziua, Am si eu o intrebare: cui ii revine dreptul de a ridica banii din contului bunicului meu decedat, bani ce provin din subventia ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren si casa Radu Doina Radu Doina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in situatia de mai jos : - anul 2005 bunica si bunicul detin o casa cu gradina si 5 ha de teren ... (vezi toată discuția)