Buna ziua,
Am si eu o intrebare: cui ii revine dreptul de a ridica banii din contului bunicului meu decedat, bani ce provin din subventia pamantului vandut de bunic mie, eu fiind nepoata de la fiu! Dupa decesul bunicului au ramas in viata mostenitori sotia lui, adica bunica mea, si cei trei copii ai sai, 2 fiind unchi si unul tatal meu! Precizez ca bunicul meu avea procura de la mine cum ca poate administra orice in legatura cu pamantul ce il am in proprietate, inclusiv subventii! Baiul e ca acum i.am facut o alta procura pe numele bunicii, insa i s.a zis ca nu are doar ea drept la contul bancar, ci si copii sai! Este adevarat? Cu toate ca acei bani provin dintr.o suventie ai carui pamant is proprietara? Va multumesc frumos
Teoretic dreptul asupra banilor il au mostenitorii legali sau testamentari conform certificatului de mostenitor.Pt a dovedi ca banii respectivi vi se cuvin dvs va trebui sa discutati cu un av pt a analiza ce optiuni aveti.
Multumesc frumos pentru raspuns, nu este nici o problema familiara, doar ca m.au informat gresit cand am fost la banca, zicandu-mi ca bunica e mostenitoarea legala pe contul bunicului si daca ii fac eu o procura pe numele ei cum ca is de acord sa administreze orice gestiune asupra pamantului ce il am in proprietate, va putea ridica banii din contul bunicului, Dumnezeu sa.l odihneasca! Insa acum, i.au zis ca au dreptul si copii si trebuie sa se faca succesiunea, deci e mai complicat si mai mult de umblat pe la notari! Atat eu cat si unul dintre unchi nu locuim in tara si doar vroiam sa poata ridica banii bunica din cont, fara alte complicatii, dar se pare ca nu se poate! Va multumesc inca odata pt explicatie.
Nu este nimic complicat și nu trebuie "umblat pe la notari".
Mergeți la UN NOTAR și dezbateti succesiunea după bunic pe suma respectiva de bani, suma care va reveni moștenitorilor, în speță bunicii și copiilor.
În maximum două zile aveti certificatul de mostenitor.
Exagerati asupra unei situații de care nici macar nu v-ați interesat pana la capat.
Va multumesc si dv pt mesaj, insa indraznesc sa va contrazic, poate nu e complicat insa de plimbat din usa in usa o vor face, cum au mai facut.o de altfel! Ca sa se poata face succesiunea, unchiul meu ce locuieste in alta tara,trebuie sa se deplaseze pana la ambasada situata la 400 km distanta de el, sa nu mai precizez ca ii trebuie programare, zi lispita de la munca etc, dupa, bunica mea sa mearga la notar cu tatal si celalat unchi si ce li s.a zis de acolo este ca dureaza ceva timp, nu este vorba de doar 2 zile! Dar de acum important sa se rezolve! Sanatate si o zi buna
Nelamurire!
ol-i
In cazul in care bunica mea a murit lasandu-i unchiului meu(fratele lui tata),o parte din avere mai exact casa,anexa gospodareasca, pamant e agricol etc....dar ... (vezi toată discuția)