avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract vanzare cumparare parinte-copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract vanzare cumparare parinte-copil

Buna ziua,
Am cumparat, impreuna cu fetita mea, de la tatal meu ( care are 72 de ani), apartamentul in care locuim impreuna (toti 3). Eu mai am un frate. Am doua intrebari:
1. Dupa moartea tatalui, fratele poate veni sa conteste actul de vanzare-cumparare?
2. Deoarece fetita are 9 ani si a trebuit sa fie reprezentata de un curator, trebuie sa duc un exemplar la autoritatea tutelara?
Cel mai recent răspuns: kclaudia_m1 , utilizator 19:11, 29 Iulie 2011
Instrainarea cu titlu onerous facuta unui succesibil in linie dreapta reprezinta donatie deghizata supusa reductiunii dar numai daca instrainarea s a facut cu rezerva uzufructului sau cu sarcina unei rente viagere, iar deghizarea nu este invocata de un mostenitor in line dreapta care sa fi consimtit la incheierea actului. Este o prezumtie relativa.
Atunci, care ar fi solutia?
fratele dvs nu ar avea motiv sa atace in instanta actul de vanzare-cumparare. ar fi bine sa aveti si un certificat medical prin care sa se ateste ca tatal dvs a avut discernamant la momentul semnarii actului.
Multumesc pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Pot să vând apartamentul fiilor mei? Inimii Inimii Pot sa vând apartamentul fiilor mei cu clauza? (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)