avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul firmei de a imi preda actele,banii si cartea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul firmei de a imi preda actele,banii si cartea de munca

Buna ziua.
Sunt in situatia urmatoare:in urma cu 2 luni am plecat de la firma de unde lucrez fara preaviz deoarece am plecat din tara.
Dupa ce am revenit firma refuza sa imi dea cartea de munca si celelalte acte(nota de lichidare,decizie,etc pe motiv ca citez:'' situatia mea este un caz mai special si mai dureaza cu actele''.
Va rog sa imi spuneti care este durata de solutionare a actelor din partea firmei-declararea la ITM a incetarii CM(mentionez ca nu am primit nicio instiintare acasa referitoare la lipsa nemotiva de la lucru si desfacerea disciplinara a contractului de munca).In cat timp trebuie sa imi predea actele firma?Mentionez de asemenea ca nu am primit tot salariu ce mi se cuvenea si nici plata concediului de odihna ramas pe motiv ca daca plec fara preaviz nu mai vad niciun ban.
Credeti ca este cazul sa fac o reclamatie la ITM pentru abuzul de care dau dovada?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
:help::help::help:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 30 Iulie 2011
ati facut cerere scrisa catre angajator prin care sa solicitati actele si drepturile salariale restante?dupa ce primiti un raspuns scris nefavorabil puteti actiona angajatorul in judecata.
Cum trebuie sa fac aceasta cerere aveti un model anume.Pot trimite prin curier cu confirmare de primire?Personal daca o duc nu o v-a accepta.O pot trimite si pe mail? sa fiu sigura ca a fost primit si sa pot folosi in instanta ca proba.
faceti o cerere scrisa prin care sa solicitati fostului angajator ca in termen de 30 de zile sa va dea actele si drepturile salariale restante. o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
1. Se poate actiona direct in instanta si fara sa faceti acea cerere ...

2. Daca doriti sa trimiteti o astfel de cerere, o puteti trimite printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire ...
În cazul Carnetului de munca este posibil sa fie inca la Csa de pensii sau la ITM pentru scanare.

Pentru recuperarea sumelor cuvenite puteti depune o plangere la ITM si sa initiati o actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala in cond art 65 alin 1 din codul muncii mgggag mgggag Buna ziua, am mare rugaminte sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: mi s a incheiat contractul de munca in urma art 65 alin 1, cu preavizul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, vesnica problema bizarre bizarre Buna ziua! Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul ... (vezi toată discuția)
Probleme itm dragon99 dragon99 BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ... (vezi toată discuția)