avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si plata pensiei alimentare

Buna seara am si eu citeva intrebari ,in urma cu un an prietena mea s-a despartit de sot ,adica a dat o afara din casa oprind copilul la el ,Cei doi au impreuna 8-9 ani de casnicie in acesti ani ea avind si serviciu aducind bani in casa .Acum sotul ei a intentat proces de divort unde o acuza de parasire de domiciliu ,nu vrea sa ii aduca copilul sa-l vada ce am citit pe citatie cum ca ea nu avea singura grija de copil avind grija de el bunica din partea tatalui .Ea are un handicap din nastere pe partea dreapta dar cu toate aceste probleme a muncit ani de zile si nu a fost la spital sa poata beneficia de o pensie de handicap acum problemele ei s-au agravat si nu mai poate muncii .Daca legea ii acorda tatalui copilul ea e obligata sa plateasca pensie alimentara copilul avind 8 ani cu toate problemele ei de sanatate si nu se mai poate angaja pentru ca nu mai poate muncii.E obligata in procesul de divort sa angajeze avocat ?Partajul se poate face si pe cale amiabila desi nu cred ca mai are sanse sa ia ceva pentru ca sotul a cumparat o masina si un teren in leasing si ratele s-au terminat anul acest masina fiind inscrisa pe numele soacrei si ce bunuri s-au acumulat pe parcursul casniciei e in casa soacrei ei neavind o locuinta propietate .va multumesc
Nu este obligata sa isi angajeze avocat dar daca vrea sa ii fie incredintat ei minorul trebuie sa o faca.Se pare ca tatal minorului a premeditat totul si procesul va fi destul de complicat pentru ea cu privire la incredintarea minorului.
Cu partajul, la o prima vedere, nu pare sa fie necesar sa il deschida.
Dupa opt ani de casnicie, si daca asteapta pana octombrie sa cer divortul, solutia va fi mult mai buna pentru ea, putand sa cer despagubiri, si mai multe lucrurile, avand in vedere ce intra noul codul civil in vigoare. Antai sa se ocupe cu invaliditatea. Sunt multi consultanti ce stiu bine, dar intrebarea in ceea ce priveste acest lucru este bine sa o bagi la locul potrivit. Odata ce primeste declaratia de handicapat, si daca asta nu impiedica sa se ocupe de copii, ar fi bine sa cer incredintarea. Terenul si masina sunt bonuri comune, cu tot ce este la numele soacrei, daca ai dovezi. Mobilier si alte lucrurile sunt valorificabile banesti. In orice caz, eu as proceda in octombrie pe calea deschisa de noul codul civil, lasand deoparte partajul, cu un aparator de oficiu daca no are bani, cerand justitia gratuita. Informeazale la tribunal, sau la barou din locul unde se afle.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla? luptator luptator Cum poate fi considerat intr-un proces de divort faptul ca soacra intra in casa de unde a luat-o pe fiica ei si nepotul cu aprox. de 2 ani in urma si ia din ... (vezi toată discuția)
Sotul vrea divort, nu pleaca din casa dar vine la ore tirzii si doarme prin alte parti. Ella_P Ella_P Buna ziua. Dupa 18 ani de casnicie , fara nici un preaviz m-am trezit ca sotul vrea divort deoarece nu mai este fericit cu mine. Avem un copil de 16 ani. ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)