avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare mostenire

buna seara ,se poate afla daca ceilalti mostenitori au acceptat expres mostenirea inauntrul termenului de 6 luni?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 10:54, 30 Iulie 2011
Se poate. Daca au acceptat expres mostenirea, se pot verifica declaratiile lor fie la dosarul succesiunii, iar daca succesiunea este deschisa dupa 2007 pot fi verificate la registru national de evidenta a optiunilor succesorale tinut de UNNPR. Asta in cazul acceptarii pure si simple exprese, facute prin act notarial si pentru cele sub beneficiu de inventar.
Buna seara !
Ar fi interesant de stiut cum calculati cele 6 luni ....
Da , puteti gasi dovada acceptarii exprese in evidentele notariale , insa poate fi vorba si de o acceptare tacita .....
Mai este obligatoriu termenul de 6 luni pentru acceptarea mostenirii?
da
6 luni de la moartea defunctului...multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Mosteniri: termene folosite titi marina titi marina Va salut, din nou. Dupa ce am citit tratatul de drept civil- succesiuni si testamente- scris de Dan Chirica, am constatat ca, nefind de specialitate, ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar anamaria01 anamaria01 Un major poate cere dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar si in ce conditii? Exista un termen anume in care se poate dezbate o astfel de succesiune? ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)