avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

am 20 de ani, primesc pensie de urmas in continuare deoarece sunt student. De doua luni lucrez cu carte munca, la casa de pensii mi-a cerut doar adeverinta de la facultate nu mi-a cerut si de la finante.As putea avea probleme sa mi se anuleze pensia sau sa restitui banii?
multumesc pt timpul acordat si pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: catalinbadboy , utilizator 03:24, 30 Iulie 2011
Art. 65. - Au dreptul la pensie de urmaş copiii şi soţul supravieţuitor, dacă persoana decedată era
pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.
Art. 66. - Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii,
până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b).

In lege nu se stipuleaza vreo restrictie.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pt. facultate standan123 standan123 Buna ziua! Am o intrebare legata de pensia de urmas.Momentan am 19 ani si sunt student in anul 1 la o facultate particulara , la zi si primesc pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Anamaria-Bianca Anamaria-Bianca Buna am si eu o intrebare. Daca sunt studenta la ID am dreptul la pensie de urmas dupa tatal meu? (vezi toată discuția)
Contract de munca gheorghe-aura gheorghe-aura buna ziua. Sunt studenta la o facultate de stat. Beneficiez de pensie de urmas, dupa tatal meu, cat timp continui studiile, pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)