Buna ziua,
As dori sa stiu cum anume se poate trage la raspundere un distribuitor de combustibili (de la o statie PECO),pentru calitatea proasta a combustibilului vandut. Concret,vinde benzina cu cifra octanica 95,la pret de benzina de 98 - 100.
In speta,am observat acest lucru,datorita caracteristicilor masinii,care are un dispozitiv de masurare a CO a combustibilului.Fabricantul spune sa folosesc benzina de 98,intrucat,altfel nu functioneaza bine motorul. Cert este,ca am alimentat cu benzina de 98 (dupa indicatiile PECO),dar masina indica faptul ca nu ar fi benzina corespunzatoare,oprindu-se motorul.
In aceste conditii,as dori sa fac o sesizare sau ceva asemanator,pentru a se reglementa situatia,dar nu stiu care este legislatia in domeniu.
Stie cineva procedura in astfel de situatii ?
Va multumesc.
Va multumesc.
Cel putin sa se faca ceva in privinta calitatii benzinei...ca in privinta despagubirilor... dupa cum se judeca in Romania...ajung la pensie,pana se termina un banal proces !
Voi sesiza Protectia Consumatorului.
Totusi,exista vreo legislatie in acest domeniu,care sa reglementeze cumva calitatea benzinei vandute la statiile PECO,sau ceva pentru motivarea in drept,in cazul unei plangeri ?
Va multumesc.
O seara buna.