avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Unde si cum pot face o plangere impotriva unui angajat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Unde si cum pot face o plangere impotriva unui angajat al unei benzinarii, care a bagat benzina in loc de motorina, provocand pagube mari motorului masinii?

Buna ziua. As dori primesc cateva informatii legate de modul in care pot face o plangere si ce sanse am sa recuperez paguba, in conditiile pe care vi le voi relata: in data de 6.11.2013 am oprit la o benzinarie expres, la care angajatul alimenteaza, rugandu-l sa bage motorina, avand o masina Diesel. Din nefericire, angajatul a bagat benzina, motorul masinii cedand. Faptul ca masina a fost alimentata cu benzina, a fost constat la service auto. Din pacate, nu mi-a fost eliberat bon fiscal. Doresc sa aflu unde si cum trebuie formulata o plangere care vizeaza recuperarea pagubei, de ce acte am nevoie si ce sanse am sa dovedesc faptele petrecute, in conditiile relatate. Va multumesc anticipat.
Personal asi formula plangere adresata directorului care are franciza asupra statiei peco, solicitand despagubiri.
Totodata este necesara o hartie din care sa reiasa ce bagube si care au fost cauzele provocarii lor precum si efectele lor asupra autovehiculului.
Daca nu rezolvati cu, amiabilul, faceti plangere la instanta, tot pentru despagubiri materiale si acordare de daune plus cheltuieli ocazionate cu judecata.
Angajatorul, comitent, raspunde pentru fapta prepusului, respectiv angajatului.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ContSters305424, utilizator
Multumesc mult. Am incercat deja sa contactez patronul benzinariei si sa discutam, dar se pare ca nu vrea sa fie gasit. Ce as putea sa fac? Si mie mi se pare solutia cea mai buna
In primul rand trebuia sa SOLICITATI BONUL FISCAL !!! Era dovada ceea mai sigura... fiecare benzinarie are sistem de supraveghere video... poate aveti noroc si functionau in momentul respectiv iar imaginile va vor servi ca "dovada", insa in majoritatea benzinariilor camerele inregistreaza "doar placutele de inmatriculare" ... nu si pompa de la care se alimenteaza... Depuneti o plangere la politie si faceti demersuri sa obineti imaginile video...
Daca nu aveti bonul care dovedeste ca ati fost si vi s-a alimentat masina de la acea statie Peco, atunci nu prea aveti sanse de castig.Puteti incerca sa dovediti cu martori insa, daca as fi avocatul firmei as solicita dovada ca ati alimentat de acolo....si cum nu puteti dovedi ca ati fost acolo, cele spuse ar fi interpretate doar ca o poveste frumoasa....Lipsa unei dovezi prin care sa probati sustinerile si pretentiile de despagubire, constituie un motiv de respingere a oricarei actiuni in despagubire....La politie mergeti degeaba intrucat se pune aceiasi problema de probare a faptului ca ati alimentat de acolo dar si ca vi s-a pus benzina si nu motorina! Angajatul firmei respective nu va recunoaste in veci acest fapt....mai multa atentie pe viitor si cereti bonul fiscal!
Poate citesc si altii si invata din patania dvs. Eu nu mai platesc de ani de zile decat cu cardul. La X Bank, daca platesc combustibilul cu cardul de debit Visa, primesc 3% inapoi la sfarsitul lunii. Interesant, nu? Si toate chitantele le pun intr-un plic, lunar, si le tin 2 ani, dupa care le ard; tranzactia pe card este proba in instanta ca, la o data, ora, va aflati nu stiu unde. Daca ati fi platit si dvs. la fel, in evidenta statiei apareau datele tranzactiei dvs., inclusiv ce tip de combustibil vi s-a pus.
Dar daca suntem atat de neglijenti cu noi insine, de ce ne mai miram.

Interventie moderator: va rog sa evitati postarea mesajelor precedente. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la o benzinarie omv am alimentat benzina in loc de ... porori1889 porori1889 Buna ziua, La o benzinarie OMV am alimentat benzina in loc de motorina pentru ca pistoalele pompei erau aranjate intr-o ordine diferita fata de alte statii ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal + factura nebundlegat nebundlegat Intrebare : Inainte de de 1mai alimentam la peco motorina , mi se emitea bon fiscal stampilat pe verso si era de ajuns la contabila. Acuma , dupa 1 mai e ... (vezi toată discuția)
Eroare angajat peco criss1987 criss1987 Buna ziua, Acum doua zile am mers la o statie peco si am solicitat alimentare cu motorina. Angajata a alimentat cu benzina in loc de motorina, timp in care ... (vezi toată discuția)