avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Eroare angajat peco
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Eroare angajat peco

Buna ziua,

Acum doua zile am mers la o statie peco si am solicitat alimentare cu motorina.
Angajata a alimentat cu benzina in loc de motorina, timp in care eu asteptam la casa sa achit. Dupa un 1 Km masina a inceput sa faca probleme si m-am intors la statie.
Au chemat mecanic ce a golit instalatia de benzina si m-a asigurat ca nu voi avea probleme, insa dupa doua zile masina a inceput sa trepideze destul de urat.
In conditiile in care necesita reparatii, ce trebuie facut pentru a imi recupera prejudiciul?
Mentionez ca am trimis o sesizare catre companie la care nu am primit inca raspuns.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: criss1987 , utilizator 15:55, 12 Mai 2012
Sesizarea catre PECO trebuia facuta in scris cu numar de inregistrare, pentru a primi raspuns in termen de 30 de zile de la data inregistrarii, conform OG nr. 27/ 2002 aprobate prin Legea nr. 233/ 2007.
Nu primiti raspuns in 30 de zile faceti o plangere prealabila la seful PECO conform Legii nr. 554/ 2004 a contenciosului administrativ, apoi puteti actiona in justitie si cere daune materiale.
Probabil ca mai aveti bonul fiscal de la statia PECO pe care sa scrie ca ati alimentat cu benzina.
Procurati de la mecanic un document scris din care sa rezulte operatiile efectuate de acesta pentru a va salva motorul.
Mergeti intr-un service autorizat sa va puna un diagnostic si sa va emita un document scris.
Daca raspunsul companiei nu va satisface (nu va despagubeste corespunzator) actionati in instanta compania in solitar cu angajata, solicitand plata cheltuielilor dvs. pentru reparatii (conform deviz intocmit de catre executantul reparatiei, factura si chitanta) si daune morale pentru prejudiciul cauzat.
Un avocat va poate sfatui si reprezenta in instanta, referitor la recuperarea pagubelor.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La alimentarea gresita cu carburat de catre angajati,cum raspund statiile peco? ramok ramok la o statie peco,am solicitat alimentarea masinii cu motorina tempo si mi-a fost alimentata (de catre casiera) cu benzina tempo.am reusit cu greu sa ajung cu ... (vezi toată discuția)
Unde si cum pot face o plangere impotriva unui angajat al unei benzinarii, care a bagat benzina in loc de motorina, provocand pagube mari motorului masinii? monica_dinulescu monica_dinulescu Buna ziua. As dori primesc cateva informatii legate de modul in care pot face o plangere si ce sanse am sa recuperez paguba, in conditiile pe care vi le voi ... (vezi toată discuția)
Inselatorie la peco ? gigelas gigelas Buna ziua, As dori sa stiu cum anume se poate trage la raspundere un distribuitor de combustibili (de la o statie PECO),pentru calitatea proasta a ... (vezi toată discuția)