avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Conventii civile de prestari servicii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Conventii civile de prestari servicii

Buna ziua, ma poate ma poate ajuta cineva, spunandu-mi ce taxe si impozite trebuiesc platite de un O.N.G. pentru presoanele care lucreaza in cadrul acestuia cu conventie civila de prestari servicii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:18, 30 Iulie 2011
Remuneratiile primite in baza conventiilor de prestari servicii, incheiate conform Codului Civil.
Activitatea desfasurata in cadrul asociatiei poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele criterii prevazute la art. 7 alin. (1), pct. 2.1 lit. a) - d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal:
- beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorii de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
- in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala nu si cu capitalul propriu;
- platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasare in tara si in strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura;
In cazul reconsiderarii ca activitate dependenta, impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate si virate, fiind datorate solidar de platitorul si beneficiarul de venit. in acest caz se aplica regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate in afara functiei de baza, potrivit art. 57 alin. (1) lit. b), prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora. Contributiile datorate de angajat si angajator sunt urmatoarele: CAS (10,5% si 20,8%); CASS (5,5% si 5,2%); somaj (0,5% si 0,5%) cu exceptia pensionarilor; cota datorata de angajator pentru risc si accidente diferentiata in functie de clasa de risc 0,15% - 0,85%; contributia angajatorului pentru concedii si indemnizatii 0,85%.
Obligatiile declarative ale asociatiei sunt aceleasi ca la pct. a), astfel: inregistrarea in vectorul fiscal, completarea si depunerea formularului 112, sectiunea A din Anexa 1.2.
Informatie luata de pe adresa: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate dependenta contract civil de prestari servicii mariada2002 mariada2002 Buna ziua, Care sunt contributiile obligatorii in cazul veniturilor obtinute dintr-o activitate dependenta desfasurata in baza unui ctr civil de prestari ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Activitate desfasurata ca pfa andrei112 andrei112 Buna ziua eu sunt lucrator comercial si mi sa cerut la munca sa imi fac PFA si nu stiu ce sa fac daca este bine sau nu va rog sa ma ajutatii si pe mn (vezi toată discuția)