avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... accesorii de plata pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

accesorii de plata pfa

buna ziua.la inceputul anului 2007 mi-am inchis scurta activitate de pfa,iar la data radierii persoanei fizice toate impozitele erau platite la zi(conform chitante),obtinand chiar confirmarea verbala a inspectorului de strada de la administratia financiara sector 5 ca figuram cu 0 datorii.Anul acesta,m-am trezit cu o hartiuta de plata de la administratie ca mi-au calculat accesorii de plata la un impozit neplatit in 2008.rezolvarea mi s-a parut extrem de simpla :m-am dus la admin,le-am explicat ca eu eram radiata din 2007 si...surpriza!sunt radiata dar mi s-a calculat in 2008 o diferenta de impozit de plata ptr 2007(!) si intre timp mi s-au calculat si penalizari si uite asa..am ajuns la o suma halucinanta de plata pe care nu am cum sa o platesc vreodata deoarece am fost pfa pe norma de venit si transele de impozit anuale erau uriase dar erau platite in acea vreme de firma la care lucram si care ma obligase de fapt sa ma infiintez ca pfa.
am depus la registratura la admin.o cerere de anulare a acelui debit de plata care mi se pare total abuziv si probabil a ramas fara ecou.un sfat va roge unde scot camasa?cum trebuie procedat in continuare caci doamnele simpatice de la adminstratia financiara mi-au spus ca degeaba scriu cererea ba chiar citez:"ce atata investigatie cucoana,puneti mana si platiti impozitul".
o alta speta legata de acest subiect:eu nu am primit niciodata hartia cu pricina in 2008 sau vreodata cu instiintarea platii impozitului iar la admin.mi s-a spus ca figureaza ca am primit-o cu confirmare de primire.cum demonstrez ca nu am primit asa ceva si ca poate..a semnat vecinul? eu in acea perioada locuiam in alta parte desi domiciliul din buletin corespundea cu adresa de corespondenta a plicului din cate am inteles.am vreo sansa sa o scot la capat in vreun fel?si daca nu platesc acest impozit abuziv ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 21:38, 1 August 2011
imi cer scuze ca va deranjez din nou,dar mai am o intrebare:ce se poate intampla daca nu platesc acest impozit?(oricum nu am de unde sa il platesc si penalitatile curg zilnic ma gandesc).se poate prescrie acest debit dupa o perioada?
Daca nu se plateste se va proceda la executarea silita asupra disponibilitatilor banesti si bunurilor personale. Se poate prescrie debitul daca nu se procedeaza la executarea silita in termen de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)
P.f.a. - control fiscal dupa radiere boascaelena boascaelena un pfa radiat din registrul comertului in anul 2008 mai poate fi verificat in 2010?mentionez ca la verificare mi-au scos si tva de plata,depasind plafonul de ... (vezi toată discuția)