avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa faca sa o treaca in acte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa faca sa o treaca in acte?

am o prietena care nu vrea sa fie trecuta in actele de vinzare -cumparare facute de socrii ei pe numele lui barbate-su.
adica sa-l treaca numai pe barbat,ea sa fie fara pretentii,fiind vorba de socrii ei.
toate se intimpla in cadrul casatoriei.
cum se poate face?
adica in cazul unui partaj sa-i ramina barbatului tot ce a primit de la parintii lui si ea sa nu fie implicata in imparitrea bunurilor.
ce portita ??
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:12, 31 Iulie 2011
scuze,titlul e invers.sa nu o treaca in acte e dorinta.
multumesc.
Poate sa il treaca in C-V doar pe sot dar legal chiar daca sotia nu este trecuta in contract are 1/2 din respectivul bun.

Socrii pot face o donatie si astfel bunul devine propriu al sotului.
problema e ca nu doreste sa fie atacata de nimeni eventuala donatie.de sora lui,de neamuri,etc.
Prin vanzare -cumparare imobilul devine bun comun, indiferent daca cumparatorul este doar sotul.
Solutia este donatia exclusiva sotului, caz in care imobilul va fi bunul propriu al acestuia, iar in cazul unui divort/partaj , nu va putea face obiectul partajului de bunuri comune.
mieluu a scris:

problema e ca nu doreste sa fie atacata de nimeni eventuala donatie.de sora lui,de neamuri,etc.

Dupa decesul socrilor atat contractul de vanzare-cumparare sau donatia pot fi contestante si anulate. Prima pentru ca legea prezumeaza ca este donatie mascata si a doua pentru ca este donatie.

Alte discuții în legătură

Contract de donatie bkk bkk Buna ziua,am si eu o nelamurire In luna noiembrie 2009 soacra mea a facut sotului meu un contract de donatie.cu uzu fruct viager si scutire de raport sotului ... (vezi toată discuția)
Un raspuns anca.cristina.30 anca.cristina.30 buna seara as avea si eu o intrebare,daca parintii imi ofera un imobil prin contract de vanzare cumparare iar in contract il trec si pe sotul meu,mentionez ... (vezi toată discuția)
Partaj GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati. Fostii mei socri au avut un teren cu o casa de vacanta inceputa in 2001, neterminata care valora aproximativ 300 milioane lei (vechi) . ... (vezi toată discuția)