avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatului la reinceperea activitatii dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatului la reinceperea activitatii dupa cresterea copilului

la reinceperea activitatii dupa incheierea concediului de crestere a copilului[2009-2011] angajatorul imi propune semnarea unui act aditional cu 1 ora pe zi in vederea cautarii ulterioare a unui alt loc de munca. ce alternative am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 31 Iulie 2011
La incetarea concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In speta, aveti doua variante : fie acceptati modificarea c.i.m. in sensul propus de catre angajator, fie vorbiti cu acesta sa va inceteze raportul de munca asfel incat sa puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil marif marif La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc mirusaby mirusaby Buna ziu, dragilor ajutati-ma va rog: Angajatei care revine astazi din ccc. si careia i se da notificare de preaviz ,deoarece s-a desfiintat postul ,poate sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil gociman gociman Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul poate refuza reangajarea mea dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil.Din cate am ... (vezi toată discuția)