avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces verbal neinregistrat,este inscris oficial?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces verbal neinregistrat,este inscris oficial?

Speta,pe scurt-s-a aratat modul de completare a unui proces verbal,de catre un agent la alt agent,iar la numele agentului constatatora fost trecut un alt coleg,care nu are legatura cu inscrisul,dar care gasind-ul,si vazandusi numele,a facut plangere penala colegului care l-a intocmit,dar nu a fost niciodata folosit ori inregistra in evidentele institutiei.Inscrisul a ramas in masina de servici,cel ce explioca modalitatea de completere,uitand sa il arunce!
Acestuia i s-a facut dosar penal si i s-a aplicat o amenda administrativa pentru savarsirea infract de fals in inscrisuri oficiale!
Exista aceasta infractiune daca inscrisul nu a fost folosit si nici nu a produs niciun fel de consecinte?
dar la final a fost semnat
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:48, 1 August 2011
dar nu a produs consecinte juridice si nici nu a fost intocmit in scopul de a produce astfelde consecinte.Doar a fost aratat modul de completare a unui pv.Greseala a fost ca a uitat sa il arunce,pv nu a perasit niciodata autovehicolul,acolo a si fost gasit.
Din cele relatate de dumneavoastra, numele celuilalt agent a fost trecut in momentul in care se completat procesul-verbal. Daca aceasta este situatia atunci nu avem fals material in inscrisuri oficiale ci fals intelectual, dar probabil detaliile spetei sunt minime.
Oricum prin falsul material in inscrisuri oficiale nu trebuie sa se produca consecinte juridice in mod obligatoriu ci trebuie sa fie de natura sa produca consecinte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)