avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Numar inregistrare parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Numar inregistrare parchet

Buna ziua.
Daca poate sa-mi spuna cineva, atunci cand se depune o plangere penala la Parchetul de pe langa ICCJ, la procurorul de serviciu, ce numar de inregistrare se da, de sercretariat, de relatii cu publicul ? Acesta este si numarul de dosar penal ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 15:21, 1 August 2011
numarl de dosar penal se va da doar daca se va deschide un dosar penal. Nu orice cerere depusa la Parchetul General devine si dosar penal.
Ati vrut sa spuneti nu orice ,,cerere,, , sau nu orice ,,plangere,, , pentru ca eu ma refer in cazul in care se depune o plangere penala, adica, de exemplu, sa scrie pe ea plangere penala si nu cerere, sau altceva.
nu conteaza cum o intitulati, conteaza ce contine. daca scriati pe ea "contract de inchiriere" nu inseamna ca respectiva devenea automat un asemenea contract.

plingerea penala va fi calificata in functie de continut si daca acesta corespunde prevederilor codului de proc penala atunci va fi considerata plingere penala.

chiar si in acest caz, nu va rimi numar de dosar penal atit timp cit nu se verifica competenta teritoriala sau materiala a parchetului general, etc etc.

oricum, la inceput primeste numar de intrare cf registrului.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nici de secretariat, nici de relatii cu publicul, se da un numar de intrare, care certifica primirea acelei plangeri pentru a fi solutionata, in termenul legal, stabilit de lege.Acel numar de intrare este consemnat intr-o condica, unde se consemneaza data si numele petitionarului, reclamantului, etc.
Daca plangerea va fi de competenta parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma unei verificari, atunci va fi oprita pentru solutionare si veti fi chemat pentru a da detalii. Daca se va constata ca plangerea este intemeiata se va deschide un dosar penal care va avea un alt numar.
Daca se va constata ca plangerea este de competenta Parchetului de pe langa judecatorie, de pe langa Tribunal, sau Curtea de apel, atunci aceasta va fi trimisa pentru solutionare parchetului competent.

Alte discuții în legătură

Cerere de obligatia de a face impotriva parchetului laura38038 laura38038 Buna ziua. In data de 11.06.2020 am trimis o plangere catre parchet online. De atunci si pana azi nu am primit de la parchet nimic, nici macar numarul de ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriuva ordonantei procurorului general. ergisela ergisela Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Am formulat o plingere penala in anul 2011. S-a tot tergiversat solutionarea dosarului, iar in anul 2014 ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)