avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

dupa cat timp se prescrie dosarul penal -accident circulatie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:06, 11 August 2011
Timpul de prescriere al unei fapte este in functie de gravitatea faptei savarsite si hotararea acordata de instanta.
Doamna, ati dat date absolut insuficiente pentru a primi un raspuns. In Codul penal sunt reglementate atat prescriptia raspunderii penale, cat si prescriptia executarii pedepsei.

1. Prescriptia raspunderii penale, asa cum ii spune si numele, este o cauza ce inlatura raspunderea penala ca urmare a trecerii unei perioade de timp prevazute de lege. Termenul de prescriptie a raspunderii penale incepe sa curga de la data savarsirii infractiunii. Prin urmare trebuia sa precizati despre ce infractiune discutam si cand a fost savarsita (asta numai daca instanta nu a pronuntat o hotarare definitiva in cauza).

2. Prescriptia executarii pedepsei inlatura consecintele condamnarii, este un impediment la executarea pedepsei principale aplicate printr-o hotarare definitiva. Prin urmare trebuia sa precizati daca in dosar a fost pronuntata o hotarare definitiva, data la care aceasta a ramas definitiva si pedeapsa care a fost aplicata de instanta (daca a fost pronuntata o hotarare definitiva in cauza, desigur).
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptei penale kip kip vreau sa stiu dupa cat timp se prescrie o condamnare de trei 3 ani definitiva pentru furt calificat (vezi toată discuția)
Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)