Am o cunostinta care este exact in situatia dvs. Si-a facut PFA de cateva luni si zice ca este mult mai bine, atat pentru el, cat si pentru asociatie.
In primul rand contributiile la stat se reduc la doua - CASS 5,5% si impozitul de 16% pe venit - aici fiind doua posibilitati: se merge pe un venit fix de aprox. 800 lei/an (trebuie vazut la adm. fidcala locala ac. valoare), sau pe un venit real.
Deci sumele pe care le achiati dvs. + asociatia, in special la CAS, CASS, somaj, fonduri de tot felul, intra acum in buzunarul dvs. Asociatia nu mai face declaratii complicate decat ocazional.
PFA-ul incheie cu as. un contract de prestari de servicii obisnuit, valoarea acestuia fiind intreaga suma ce reprezinta acum cheltuiala salariala a dvs.
Aici pe forum gasiti si o sectiune dedicata PFA, mergeti acolo si intrebati.
Faza este sa va intelegeti si cu com. ex. al as. prop. Eu nu m-am inteles deocamdata si nu stiu de ce, presedintele meu nu ma mai recunoaste, zice, cum dom'le sa lucram cu un PFA? Pai da, zic, sunt tot eu dar mi-am pus alta palarie... Zice, sa ne mai gandim... Bun asa, poate se gandeste mai repede.
Trebuie sa mergeti la camere de comert, acolo primiti toate amanuntele.
Succes!