avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere constructie fara acte !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere constructie fara acte !

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:
- In urma cu 15 ani am construit un garaj in curtea casei parintesti.Pt a putea obtine autorizatia de constructie, tata mi-a vandut terenul aferent consturirii acestui garaj, Eu am coinsturit mai mult cu 14 mp, insemnand o mica magazie de mana. Cu timpul, desupra acestui garaj am mai constuit un etaj cu doua camere de locuit si o baie, extinsa si peste magazia de jos.Constructia magaziei si extinderea deasupra ei am facut-o cu acordul parintilor (acord verbal, ca in acte n u am suprafata respectiva). Parintii au murit intre timp si eu mai am un frate, acesta ridica pretentii la magazia de la parter. Mie mi se cuvine ca si lui ½ din mostenirea parintilor pt ca suntem doar doi frati dar, am lipsa in actul de vanzare-cumparare acesti 14mp din constructia facuta acum 15 ani. Parintii mi-au dat acordul sa fac aceata extindere deoarece eu am fost cel care a avut grija de ei, fratele meu fiind dezinteresat. Noi avem de impartit 2 terenuri si o casa batraneasca de 2 camere Ce mi se poate intampla in aceasta situatie ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:09, 31 Iulie 2011
Avand in vedere ca mai exista bunuri de impartit, poate reusiti sa ajungeti la o intelegere cu fratele dumneavoastra.
In cazul in care nu ajungeti la o solutie comuna, va trebui sa apelati la instanta, ocazie cu care se vor intocmi expertize si loturi ... nu cred ca vreun expert sa va imparta magazia pentru a atribui o parte a acesteia fratelui dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial Marius00E Marius00E Buna ziua.ma scuzati de deranj.VA ROG DIN SUFLET ajutati-ma CU O INFORMATIE.mama a divortat in 2015 de,,tata,,(scriu tata in ghilimele ca nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie fify1 fify1 Buna ziua, as dori sa stiu daca mama mea ar putea obtine o autorizatie de extindere pentru casa in urmatoarele conditii: - tatal meu a decedat acum 7 ani si ... (vezi toată discuția)
Constructie peste garaj fara acord coproprietar teren corinamihut corinamihut locuiesc la casa cu etaj impreuna cu fratele meu.Apartamentul de jos al meu, cel de sus al fratelui. Curtea si gradina sunt comune, inca nu le-am impartit in ... (vezi toată discuția)