avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hartuire ,amenintare,injurii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hartuire ,amenintare,injurii

Mama mea ,vaduva, locuieste in casa construita de tatal meu pe terenul bunicilor din partea mamei; bunicul este decedat si nu este dezbatuta succesiunea. De curand , sora mamei mele a patruns in locuinta mamei hartuind-o, amenintand-o si proferand injurii la adresa mamei si a fiicelor ei.Va rog sa-mi dati un sfat: ce se poate face pana la dezbaterea mostenirii pentru ca mama mea sa poata sta in liniste. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 11:42, 1 August 2011
1. Mama dvs impreuna cu dvs (iar daca mai aveti alti frati, impreuna si cu acestia) este proprietara a casei si are un drept de superficie (de folosinta) asupra terenului.
2. Matusa dvs se face vinovata de violare de domiciliu si amenintare.
3. Probabil ca o plangere formulata la politia locala ar avea darul de a o tempera pe matusa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte casa? bejenik bejenik mama a trait in casa cu bunicii,avandu-i in intretinere,i-a inmormantat,iar dupa decesul parintilor mei,unchii din partea mamei vor sa deschida ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)