avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat important
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat important

Buna ziua!Doresc sa va intreb care sunt cerintele minime,respectiv maxime pentru programul de vizitare la minori dupa divort?!?Eu unul doresc sa cer program de vizitare pentru copiii mei care sunt dati sotiei astfel:
-o zi la finalul saptamanii
-o saptamana in vacanta de iarna
-o saptamana in vacanta de primavara
-o luna in vacanta de vara
In unele cazuri pe care le cunosc ceea ce cerea sotul nu era totuna cu ceea ce stabilea procurorul!Cum e mai bine sa cer mult,ca sa obtin ceva,sau sa cer rezonabil pentru a avea sprijin legal!Va rog sa-mi spuneti care sunt programele minime de vizitare si care sunt cele maxime!
Inaintarea aceasta(cererea de program de vizitare) la tribunal pot sa o fac personal sau numai cu avocat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: unoarecare10 , utilizator 11:36, 1 August 2011
Cererea dv mi se pare rezonabila si nu vad din ce motiv nu ar fi admisa astfel cum cereti. Sotia este de acord? Conteaza foarte mult atitudinea ei, pentru ca daca ar fi de acord, se rezolva totul la un singur termen.
Cererea se face la judecatorie.
Nu este obligatorie asistenta juridica, adica sa fiti reprezentat de un avocat, insa redactarea cererii intr-un limbaj juridic si ajutorul in situatia in care sotia se opune vor fi de ajutor.
Prin intermediul procedurii de mediere stabiliti impreuna cu mama copiilor un program care sa corespunda cel mai bine nevoilor copiilor si a dumneavoastra. Mediatorul va redacta un acord de mediere pe care il veti consfinti printr-o hotarare judecatoreasca.
Ea nu e de acord si nici sa mergem la mediator nu vrea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor - drept de vizitare viorel2rusu viorel2rusu Ziua buna tuturor, Am urmatorul caz: dorim sa divortam, avem un minor in varsta de 1 an si 3 luni, sotia a fost la un avocat, care a intocmit actele, eu nu ... (vezi toată discuția)
Mediere program vizitare minor atena1202 atena1202 Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in ... (vezi toată discuția)
Mediere divort cu copii dana_toader dana_toader Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul ... (vezi toată discuția)