Buna ziua!Doresc sa va intreb care sunt cerintele minime,respectiv maxime pentru programul de vizitare la minori dupa divort?!?Eu unul doresc sa cer program de vizitare pentru copiii mei care sunt dati sotiei astfel:
-o zi la finalul saptamanii
-o saptamana in vacanta de iarna
-o saptamana in vacanta de primavara
-o luna in vacanta de vara
In unele cazuri pe care le cunosc ceea ce cerea sotul nu era totuna cu ceea ce stabilea procurorul!Cum e mai bine sa cer mult,ca sa obtin ceva,sau sa cer rezonabil pentru a avea sprijin legal!Va rog sa-mi spuneti care sunt programele minime de vizitare si care sunt cele maxime!
Inaintarea aceasta(cererea de program de vizitare) la tribunal pot sa o fac personal sau numai cu avocat?
Va multumesc
Cererea dv mi se pare rezonabila si nu vad din ce motiv nu ar fi admisa astfel cum cereti. Sotia este de acord? Conteaza foarte mult atitudinea ei, pentru ca daca ar fi de acord, se rezolva totul la un singur termen.
Cererea se face la judecatorie.
Nu este obligatorie asistenta juridica, adica sa fiti reprezentat de un avocat, insa redactarea cererii intr-un limbaj juridic si ajutorul in situatia in care sotia se opune vor fi de ajutor.
Prin intermediul procedurii de mediere stabiliti impreuna cu mama copiilor un program care sa corespunda cel mai bine nevoilor copiilor si a dumneavoastra. Mediatorul va redacta un acord de mediere pe care il veti consfinti printr-o hotarare judecatoreasca.