avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu demisia

Bună ziua,

Mama mea, gestionară la o firmă, a fost intimidată să-şi scrie demisia pe 8 Iulie, vineri, care conţinea termenul "cu efect imediat". Iniţial i s-a spus că asta e o formă de "disciplinare" şi că demisia va fi anulat luni, după o discuţie, aşa că mama mea, din naivitate, a semnat demisia. După acest incident ea s-a dus la muncă până la data de 20 Iulie, când a suferit o cădere nervoasă şi a fost spitalizată. Între 8 şi 20 Iulie nimeni nu a contactat-o în legătura cu demisia. În timp în care era la spital şi-a scris cereri pentru concediu medical şi adeverinţă de salariat, dar nu a primit nici un răspuns, şi ulterior mi s-a spus că din cauza că nu a depus cererile personal. Totodată, persoana care a depus cererile, nu a cerut nici o copie şi nici un număr de înregistrare.
Acum mama mea a ieşit din spital şi am primit o scrisoare din care reiese că contractul ei de muncă a fost desfăcută pe12 Iulie, şi că mai trebuie să predă inventarul din depozit.
Întrebarea mea este dacă această cerinţă din partea firmei e justificată dacă contractul de muncă este deja desfăcută şi între 8 şi 20 Iulie nimeni n-a contactat pe mama mea în legătură cu inventarul? Sau totul depinde de ce clauze conţinea contractul de muncă?

Mulţumesc mult pentru ajutor,
István
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 1 August 2011
1. Cu ce articol a inceta c.i.m. al mamei dvs?

2. Pentru aceste nereguli puteti sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.

3. Mama ar trebui sa solicite angajatorului sa-i comunice un exemplat de pe decizia de incetare a raportului de munca.
În decizia pe care le-am primit art. 55 lit. c din Codul Muncii este citat, adică c.i.m. al mamei mele a fost desfăcută în urma voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi condiţiile limitative, prevăzute de lege.
art.55 lit.c C.mun. trebuia coroborat cu alt articol din C.mun. ... art.55 C.mun. reglementeaza felurile încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie JUSTME2016 JUSTME2016 Buna ziua, Am decis sa-mi depun demisia. Desi as avea o multime de motive sa plec, am decis sa depun demisia cu art.55 litera b incepand cu o data ulterioara ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz SimonaO SimonaO Buna ziua, Am si eu o intrebare; Ce masuri poate lua angajatorul inpotriva mea in urmatoarea situatie: -mi-am depus demisia din functia de director ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)