avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune obligatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune obligatorie?

In urma decesului tatalui meu am ramas eu si mama mea.
va rog sa-mi spuneti daca trebuie facuta succesiune,in contextul in care eu nu am ridicat nici o pretentie materiala sau de alta natura,nici mama mea de altfel.Multzumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:06, 19 August 2011
Puteti sa o faceti si la moartea mamei dvs, insa veti plati impozit pt succesiunea tatalui de 2% daca veti dezbate succesiunea acestuia dupa un timp mai mare de 2 ani.
Jurist clement, eu nu am auzit partaj amiabil far a dezbaterea succesiunii! Ce partajeaza? Daca nu sunt mostenitori? Poate ma lamuriti si pe mine, cum se partajeaza niste bunuri care nu ti apartin!
mirela741 a scris:

Puteti sa o faceti si la moartea mamei dvs, insa veti plati impozit pt succesiunea tatalui de 2% daca veti dezbate succesiunea acestuia dupa un timp mai mare de 2 ani.

multumesc pt raspuns
deci indicat ar fi sa merg cu mamica sa fac succesiunea
si mai apoi mai vedem
si mai am o intrebare ,daca se poate.
cam cat ajunge sa fac succesiunea?
nu se poate face un calcul exact. Depinde de evaluarea bunurilor din masa succesorala. Daca sunt bunuri imobile evaluarea se face conform grilei de evaluarea imobiliarra pentru uzul notarilor, in functie de zone, genul de locuinta, teren, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar dupa renuntarea la succesiune ninasave ninasave La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune miki3 miki3 Tatal meu a decedat acum 7 luni. Am ramas 3 mostenitori(frati) si mama. Am fost la un notar sa intrebam in ce termen trebuie sa deschidem succesiunea pentru a ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)