avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Program de lucru
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Program de lucru

lucrez la o institutie publica activitate ordine publica; execut serviciul cu program de 8 ore, insa ma prezint cu 45 minute inainte la serviciu pentru a participa la instructaj, iar dupa serviciu mai stau jumate de ora sa intocmesc raport de activitate; intreb cat este normal sa fiu pontat pentru un astfel de serviciu 8 ore sau 8 + 0.45 + 0.3 = 9,15 ore; eu consider ca 9,15 ore, cum prevede si codul muncii, pentru ca ma aflu la dispozitia unitatii; asta incerc sa ii explic si sefului insa nu vrea sa inteleaga; cui trebuie sa ma adresez pentru astfel de situatii, caror institutii ale statului, I.T.M. cumva
Cel mai recent răspuns: csaby2011 , utilizator 20:02, 1 August 2011
buna nu te poti adres decat instantei eu find in acelas situatie la lucru sa ma prezint la ora 17:00 activitatea sa incep la17:30-21:30 iar sa nu parasesc sericiul inainte de 22:00 deci si eu o ora am lucrat in plus timp de 10 luni si acum prin instanta pot cere inapoi 75% din tot programul pierdut deci din cele 202ore pierdut conform legi pot cer in instanta plata a 151 de ore si 4.63 ron pe ora deci ar fi undeva 700 ron + dobanda pe fiecare luna din sept 2010-julie 2011 iar acest lucru daca ai reusit acele ore vor fi inpartie in 8 or/zi si ti se vor trece in cartea de munca
incearca bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaia de prezenta - nereguli ramy84 ramy84 Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)
Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)