avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunica mea are doi copii ...sotul dansei a murit acum 3 ani si succesiunea nu s a facut ...se poate face succesiunea doar pe un singur imobil si fara prezenta celor doi?si daca ar dori sa lase unui nepot o parte din propietate ce fel de act ar trebui facut pentru siguranta de a nu fi atacat
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
aaddreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 17:26, 14 August 2008
Mostenirea trebuie dezbatuta in prezenta tuturor mostenitorilor si pentru intreaga avere ( adica 1/2 din aceasta, cealalta jumatate fiind a bunicii).
Pentru partea ei, poate face ulterior un contract de vanzare-cumparare pentru cine doreste ea. Atata timp cat cei doi fii ai ei sunt in viata, acestia vor mosteni pe bunica dvs., copiii celor doi fii putand culege mostenirea prin reprezentare, in caz de deces al tatilor lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire danielbotezatu danielbotezatu Buna, Am o intrebare legata de dezbaterea mostenirii. Bunicii au avut doi baieti, fiecare cu cate 5 copiii. Au murit in ordinea asta: bunica, unchiul si ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: dacă bunica încă trăiește, ce drept de moștenire avem noi nepoții după moartea tatălui, dacă ea nu a făcut succesiunea după moartea străbunicii? D@n@@@ D@n@@@ Nu știu cum sa încep. ....tatăl meu a murit acum 7 ani, bunica(mama lui) inca trăiește are 93 de ani, tatăl meu in certificatul de naștere la tată are ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)