avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite pentru evenimente deosebite in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie

Buna ziua!

Ma intereseaza care sunt cele mai noi prevederi legale in ceea ce priveste zilele libere platite pentru evenimente deosebite in familie.
Mentionez ca in curand ma voi casatori si vreau sa stiu daca mai este in vigoare art. 61 din "Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007 - 2010", sau exista alt temei legal.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 1 August 2011
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 nu mai este in vigoare si nu mai exista un CCMUNN valabil la aceasta data.
2. Daca unitatea dvs. are un CCM aplicabil si in acesta sunt prevazute asemenea zile libere platite atunci veti beneficia si dvs. de ele.
Sau daca este prevazut asa ceva in Regulamentul Intern al angajatorului dvs, puteti beneficia de aceste zile libere platita in cazul unor evenimente deosebite in familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)
Zile libere evenimente familiale - sector privat rmihoc rmihoc Buna ziua, Este obligatorie acordarea de zile libere platite in afara concediului de odihna in cazul unor evenimente familiale deosebite, in sectorul ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece ... mihaelanita78 mihaelanita78 buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece tatal meu vitreg a decedat?mentin ca a avut aceiasi adresa..si plus de asta,eu tb sa recuperez la ... (vezi toată discuția)