avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii

Buna ziua,
Acum ceva timp a decedat bunicul meu de al 2 lea (de ce zic de al 2 lea pt ca bunica mea sa recasatorit). Decesul lui a avut loc acum o luna. El detinea un apartament inainte de casatoria cu bunica mea (automat bunica mea nu era trecuta in actele de proprietate ale apartamentului). In anul 1989 ei s-au casatorit,iar in anul 2003 el a lasat un testament in care o numeste mostenitoare unica peste toti ascendentii si descendentii lui.
Bunicul meu a avut un singur copil care a murit acum 30 de ani.
Bunica mea vrea sa dezbata succesiunea, si sa devina ea proprietar pe apartament, ca apoi sa imi faca mie contract de vanzare - cumparare (cu clauza) pe acel apartament.
As dori sa stiu daca fratii lui sau nepotii lui au dreptul la aceasta succesiune, tinand cont ca exista acel testament?
Si daca se poate, un pret estimativ pentru toate aceste proceduri.
In asteptarea raspunsului dvs, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alexandra0406 , utilizator 11:51, 2 August 2011
Ce intelegeti prin nepoti? Sunt acei nepoti descendentii fiului decedat al bunicului, sau nepoti din fratii si surorile lui?

Daca sunt descendentii fiului bunicului, nu pot fi inlaturati prin testament, cel putin in privinta rezervei. Daca sunt descendenti ai fratilor/surorilor defunctului, pot fi exheredati, asa cum si fratii/surorile pot fi inlaturati prin testament.

"In anul 1989 ei s-au casatorit,iar in anul 2003 el a lasat un testament in care o numeste mostenitoare unica peste toti ascendentii si descendentii lui".lamuriti aspectul:defunctul a lasat sau nu descendenti?...
Baiatul bunicului nu a avut copii.
Sa inteleg ca in cazul in care baiatul bunicului nu a avut copii, bunica mea a ramas singura mostenitoare.
Dar fratii si surorile lui pot si chemati la masa succesorala,tinand cont de acel testament?
Eu doar am citat cum scrie in testament "peste toti ascendentii si descendentii mei"
Acum ce sa zic....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)
Succesiune + mostenire annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua, Problema mea ar fi in felul urmator: X si Y s-au casatorit si au avut 2 copii A si B. Copilul B a murit, dar a avut la randul lui 2 copii C si D. ... (vezi toată discuția)