avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperez sau nu banii ????????? urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperez sau nu banii ????????? urgent

Stăm la ultimul etaj şi terasa blocului este foarte avariata. Cand plouă stăm cu frică să nu luăm foc, deoarece curge apa pe peretele unde este contorul......ne uităm cum face "baie " contorul nostru şi ne rugăm să nu se întâmple ceva.....
Am făcut o şedintă numai cu vecinii şi ne-au spus ca vor plăti atunci când va ploua şi la ei. Singura soluţie pe care o acceptă este mansarda, pe care nu o vrem noi.
La altă şedinţă a fost invitată administratorul care a spus că ar trebui să plătească toţi dar nu putem obliga pe nimeni În acest caz am spus ca vom da în judecată Asociaţia că nu se face nimi şi am chemat o firmă autorizată să refacă terasa(ne oferă 10 ani garanţie). În aceste condiţii administratorul a convocat o nouă şedinţă chiar în ziua când firma a terminat lucrarea (a durat 2 zile refacerea terasei). Administratorul a spus că lucrarea s-a făcut fără să anunţăm şi fără să cerem acordul sau refuzul în scris al locatarilor, astfel că a întocmit un proces verbal în care locatarii spun că nu au fost anunţaţi.......şi la final ni s-a spus clar că nu vom câştiga dacă încercăm să recuperăm banii prin instanţă.
Aşa este?
Menţionez că înainte cu 2 sau 3 săptămâni noi am depus la Asociaţie înştiinţare că dacă nu se face nimic vom repara noi terasa cu firma al cărei contract de prestări servicii a fost anexată înştiinţării.
Cel mai mult au durut replicile din partea Asociaţiei "dacă luaţi foc vă refugiaţi în uscătorie", "numai dacă mă obligă instanţa voi da banii" etc.
Chiar nu avem nici o şansă să recuperăm banii prin instanţă?
Dacă se poate ne spuneţi , vă rog cum să procedăm?
Nu ştim ce să facem, ne este frică să nu pierdem bani şi la judecată...:((

Vă mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gabi_const , utilizator 23:45, 14 August 2008
Sigur ca veti castiga, mai ales ca ati fost fortuiti sa reparati terasa si ca aveti si instiintare catre asociatie.
Dati-i in judecata si solicitati acordarea sumei cheltuite, mai putin cota parte ce revine apartamentului dvs.
Din pacate nu va castiga. Atat timp cat decizia de a repara terasa nu a fost luata prin hotararea AG, nu va avea cistig de cauza in instanta. Cat despre atitudinea vatafilor din capul AP... aveti puterea sa ii indepartati din functii.
FORTUIT = INTAMPLATOR ..nu folosit cu inteles de "fortat"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc adrian_09 adrian_09 Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa blocului(ne ploua in casa de doi ani) stefanlucian stefanlucian Buna seara,o sa incerc sa va povestesc cat mai pe scurt ce s-a intamplat. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti,acum doi ani in urma unei furtuni ... (vezi toată discuția)
Acționarea în judecată a asociației Nathalie15113 Nathalie15113 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați.. Vreau să acționez în judecată asociația de proprietari pentru a repara hidroizolația blocului (locuiesc la etajul ... (vezi toată discuția)