avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog ajutati-ma.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog ajutati-ma.

in primul rand MULTUMESC din tot sufletul.As vrea sa va mai intreb, ce pot sa fac daca nu stiu unde locuieste tatal copilului si nici unde lucreaza? Cum poate sa-l citeze instanta si unde?Pot sa fac cererea de incredintare a minorului prin ordonanta presedintiala sau prin simpla cerere de chemare in judecata?va multumesc din tot sufletul.Dumnezeu sa va dea sanatate!
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:32, 14 August 2008
Cred ca ar trebui sa promovati initial o cerere pentru obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere pentru minor, care va fi stabilita, in lipsa altor dovezi la nivelul salariului minim garantat in plata. Va sfatuiesc sa ii treceti domiciliul la parintii acestuia.
Cand v-ati cunoscut ce adresa avea?Mai locuiesti cineva acolo? Adresa parintilor ar fi o solutie, iar daca se intoarce citatia cu mentiunea ca nu domiciliaza la cel domiciliu, solicitati instantei sa faca adresa catre Evidenta informatizata a persoanei, va trebuie si CNP acestuia, in demersurile pe care tot asa le veti solicita prin intermediul instantei, la Administratia fnanciara de sector, sau localitate pentru a afla daca are venituri.
Va recomand cerere de chemare in judecata, solicitand incredintarea minorului si pensie de intretinere.Ordonanta nu are caracter definitiv. Pentru iesirea din tara va solicita o hotarare definitiva si irevocabila.:)
Ordonanta presedintiala nu este o solutie optima. Ea are carracter vremelnic. In plus, nu stiu daca instanta va admite cererea pe cale de urgenta. Nu se justifica! Parerea mea este sa mergeti pe drept comun si sa solicitati instantei incredintarea minorului. Daca citatia se intoarce cu mentiunea "destinatar necunoscut" sau "destinatar mutat de la adresa", solicitati indeplinirea procedurii de citare prin publicitate. Faptul ca nu se cunoaste unde locuieste paratul, cred eu ca este un motiv in plus ca instanta sa va incredinteze minorul spre crestere si educare. Este in interesul acestuia.Prin cererea de incredintare a minorului, solicitati si obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere. Nu stiu daca ar trebui sa formulati separat, cerere pt.pensia de intretinere si apoi pt.incredintare. N-are rost!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala catacata2011 catacata2011 Buna ziua tuturor! In baza carui fapt o instanta judecatoreasca da aceasta ordonanta presedentiala? O poate cere chiar si un parinte denaturat si i se va ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala steven2011 steven2011 daca sentinta este definitiva si irevocabila,se poate cere retroactiv pensia de intretinere (vezi toată discuția)