avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune

e problema unui vecin...a trait 16 ani in concubinaj.in timpul acestor ani concubina a dobandit prin concesiune pe 25 ani un teren pe care a construit.Acum 10ani a decedat,el platind in continuare pe numele ei.concesiunea e dobandita in91.in momentul in care a vrut transferarea concesiunii pe numele lui,i s a spus ca treb platit impozitul de la inceput si sa actioneze in instanta.ce cale exista pt a realiza trecerea pe numele lui a concesiunii?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:58, 1 August 2011
Pe langa taxa de concesiune, concesionarul trebuie sa plateasca si impozitul pentru terenul concesionat si impozitul pentru constructia edificata, Probabil ca la acest impozit se refereau .... el poate fi perceput pentru ultimii 5 ani.
Cu privire la preluarea concesunii ... intrebarea mea ar fi cine este proprietarul constructiei in prezent?
In plus, trebuie verificat contractul de concesiune pentru a vedea in ce masura este posibila preluarea de catre actualul proprietar al constructiilor.
Nu stiu care ar fi temeiul pentru o actiune in instanta ... probabil ca nu avem toate elementele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire -teren concesionat SimonaTurcu SimonaTurcu Am mostenit un teren care a fost concesionat pe o perioada de 45 de ani. Acum ca eu sunt proprietar, se anuleaza contractul de concesiune sau trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)