buna seara,va rog sa ma ajutati.putin timp in urma am fost in tara pentru a face buletin si pasaport fiului meu care a implinit 14 ani.facut buletin depus acte pt pass dar a trebuit sa plecam fara sa ridicam pasaportul,jn schimb am lasat procura unei nepoate.notarul nu avrut sa faca procura pe numele fiului ,dar a facuto pe numele nostru.la pasapoarte nu recunosc procura pentru ca declaranti sintem noi si nu copilul care a implinit 14 ani.ce pot face ,:((
Dvs ca parinti tb sa dati procura altcuiva sa I rid ice fiului pasaportul. Fiul dvs desi a implinit 14 ani nu poate semna acte far a incuviintarea ocrtotitorilor legali, adica parintii, adica....dvs.
noi am fost cu toti la notar ,iar eu am intrebat special daca procura nu trebuie sa o dea fiul meu in prezenta noastra.raspunsul afost ca el nu poate semna .problema este ca la pasapoarte vor procura semnata de titular(fiul)
Peste 14 ani poate semna asistat de dvs., in calitate de parinte (semnati si dvs. alturi de copil). In situatii exceptionale, de genul acesta, se poate.